این روزها در حالی موضوع سوال 49 نماینده از فاطمیامین درخصوص افزایش قیمت سیمان و فولاد مطرح شده که باید گفت ایران در دو حوزه یاد شده صادرکننده بوده و قیمتهای صادراتی شرکتها از تحولات اقتصادی و سیاسی بین المللی و البته داخلی تاثیر می گیرد که بر قیمتهای فروش داخلی نیز اثرگذار است.
به گزارش سایت خبری تحلیلی معدن 24، ایران در دو حوزه فولاد و سیمان صادرکننده مطلق بوده و قیمتهای صادراتی شرکتها از تحولات اقتصادی و سیاسی بین المللی و البته داخلی (کمبود برق و گاز و …) تاثیر مستقیم می گیرد که بر قیمتهای فروش داخلی نیز اثرگذار است.
عدم تغییر قیمتهای فولاد و سیمان متناسب با روند جهانی تنها از طریق خروج کل زنجیره فولاد و سیمان از بورس کالا و تعیین قیمت دستوری (مشابه گذشته) امکان پذیر است که کشور در آن تجربه بسیار منفی داشته و جدا از توزیع رانت و سود نامتعارف برای بخشهایی از زنجیره، ریشه رقابت و سرمایهگذاری و رقابت در این حوزه را می خشکاند.
دخالت دولتها در بازار کامودیتیها، امروزه صرفا از طریق ابزار اقتصاد کلان (آزادسازی ذخایر استراتژیک، تغییر مالیات، تغییر ارزش افزوده، تغییر کارمزد معاملات بورس کالا، تغییر اعتبارات بانکی و نقدینگی حوزه، عوارض صادراتی/گمرکی …) است که بهصورت غیرمستقیم بر میزان تقاضا و عرضه در بازار اثر گذاشته و عامل تعیین یک سطح قیمت دیگر در تناسب با روند قیمت بین المللی می شود.
پایان خبر////
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- حفاری اکتشافی در سرب و روی انگوران سرعت میگیرد - 5 مهر 1402
- سنگ آهن باز هم کاهشی شد - 5 مهر 1402
- کاهش قیمت طلا چهارم مهرماه - 4 مهر 1402