خیز معدنی‌ترین استان ایران برای کاستن از بار خام فروشی‌ها

معادن
استاندار سمنان از خیز این استان برای پایان دادن به خام فروشیها و کاهش صادرات خام موادمعدنی در استان گفت: در همین راستا در دولت آیت الله رئیسی ۱۲ واحد فرآوری معدنی در استان سمنان پا گرفته است.

به گزارش ماناماین، سیدمحمدرضا هاشمی اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد که روند ایجاد واحدهای فرآوری در کنار پهنه‌های معدنی استان شتاب بیشتری بگیرد تا خام فروشی ها به تدریج در استان کاهش بیابد.

وی از استان سمنان به عنوان استانی معدنی با تنوع بالا در این بخش یاد کرد و گفت: بیش از ۷۴ ماده معدنی شناخته شده وجود دارد که استان سمنان به تنهایی ۴۰ تا ۴۵ ماده معدنی از آنها را در خود دارد.

عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص تعدد واحدهای معدنی در این استان از تلاش برای فعال سازی واحدهای معدنی و بهره برداری بهتر از این ظرفیت الهی خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۶۵۰ واحد معدنی فعال در استان سمنان وجود دارد.

هاشمی توسعه واحدهای فراوری را یک امر مهم و ضروری دانست و گفت: با ایجاد واحدهای فراوری، ارزش افزوده این سرمایه های خداددادی افزایش قابل توجهی می یابد در همین راستا در دولت سیزدهم توسعه واحدهای فراوری در اولویت قرار دارد که در استان سمنان نیز در همین ارتباط در این دو سال گذشته ۱۲ واحد فراوری در استان پهناور سمنان راه اندازی شده است.

استاندار سمنان به برنامه ریزی‌های کلان دولت برای افزایش رشد اقتصادی در کشور و استان پرداخت و اظهار کرد: اگر می خواهیم به رشد اقتصادی مطلوب تری برسیم باید از تداوم خام فروشی موادمعدنی جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت های بالقوه و بالای استان سمنان در حوزه های معدنی و صنعتی اظهار امیدواری کرد: در آینده به سمتی حرکت کنیم که در کنار هر پهنه و واحد معدنی یک یا چند واحد فرآوری معدنی نیز شکل بگیرد.

[خیز معدنی‌ترین استان ایران برای کاستن از بار خام‌فروشی‌ها]

هاشمی با اذعان به اینکه استان سمنان استان استعدادهای متنوع است گفت: استان سمنان چه در بخش صنعت و معدن و چه در حوزه های کشاورزی و معدنی و چه در حوزه های فرهنگی و گردشگری و… از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس شورای اشتغال استان در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص اشتغالزایی های جدید در بخش های چندگانه استان تصریح کرد: یکی از مهمترین هدف گذاری های استانداری در این بیش از دو سال، تثبت اشتغال موجود و در کنار آن اشتغالزایی جدید در شهرستان های مختلف در استان بوده که خوشبختانه دستاوردهای خوبی در این حوزه داشتیم که آمار رسمی مرکز آمار ایران نیز گویای توفیقات استان در این بخش ها است.

این مقام ارشد استانی اضافه کرد: نرخ بیکاری استان براساس آخرین اعلام رسمی مرکز آمار به ۵.۷ درصد رسیده که این رقم طی ۱۸ سال گذشته بی سابقه بوده و در حال حاضر استان سمنان کمترین نرخ بیکاری را در بین استان های کشور دارد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین توفیقات ما در این بخش این بوده که در این بیش از دو سال اجازه ندادیم که حتی یک واحد تولیدی و یا صنعتی در استان تعطیل و بر آمار واحدهای راکد استان افزوده شود. استان سمنان در بدو ورود من به استان ۱۴۸ واحد راکد داشته که با کمک های خداوند و با تلاش مسوولان و همراهی فعالان این بخش نه تنها که یک واحد بر این آمار افزوده نشده بلکه با فعال سازی کمیته واحدهای راکد در استان و پیگیری های مستمر همکاران چرخ های تولید در ۱۱۶ واحد نیز دوباره به چرخش درآمدند.

وی از افزایش ظرفیت تولید در تعدادی از واحدهای صنعتی استان طی این مدت خبر داد و گفت: در ابتدای آغاز به کار ما در استانداری بسیاری از واحدهای استان ظرفیت تولیدی کمتر از ۵۰ درصد داشتند که با جذب اعتبارات و تسهیلات مختلف زمینه برای افزایش قابل توجه ظرفیت‌های تولید در بسیاری از این واحدها فراهم شد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها