بهره‌برداری از دومین معدن سرب و روی دنیا بعد از 70 سال در یزد

به گزارش مانانیوز، استاندار یزد با اشاره به اکتشاف معدن سرب و روی مهدی آباد در سال 1329، گفت:‌ این معدن به عنوان دومین معدن سرب و روی دنیا، بعد از 70 سال در استان یزد آماده بهره برداری است.

اولین فعالیت اکتشافی در معدن مهدی آباد در سال ۱۳۲۹ صورت گرفته است و منجر به بهره برداری از معدن کالامین به صورت زیرزمینی شده است.

مهران فاطمی، استاندار یزد در حاشیه بازدید از این مجتمع معدنی که به منظور بررسی مسائل مربوط به بهره‌برداری از این معدن انجام شد، با اشاره به اکتشاف مجموعه معدن سرب و روی مهدی آباد در سال ۱۳۲۹، اظهار کرد: با گذشت بیش از ۷۰ سال از اکتشاف این معدن، عملیات بهره‌برداری آن تا امروز انجام نشده بود.

وی به اجرای کم هزینه‌تر و پرسرعت‌تر طرح‌های معدنی به واسطه ورود بخش خصوصی به این حوزه اشاره کرد و افزود: این مجموعه که پیش‌بینی ۱.۲ میلیارد یورویی برای آن می‌شد، با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون یورویی بخش خصوصی به نتیجه رسیده است و در صورت اجرای کل زنجیره، قابلیت تولید سه درصد روی دنیا را خواهد داشت.

استاندار از انتقال پساب به عنوان یکی از اقدامات مهم انجام شده در این مجموعه معدنی نام برد و گفت: بزرگترین خط انتقال پساب کشور به طول ۱۰۰ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۱۰۰ لیتر بر ثانیه پساب، در مجموعه معدن سرب و روی مهدی آباد اجرا شده است.

فاطمی با توجه به اختلاف ارتفاع ۶۵۰ متری این معدن با تصفیه خانه یزد، آب با فشار ۳۲ بار منتقل و مجدداً در مجموعه کارخانه کنستانتره باز چرخانی می‌شود.

نجمی‌نیا، مدیر عامل مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد بهادران نیز در این باره اظهار کرد: ذخایر سرب و روی این معدن، در خاورمیانه اول و در جهان چهارم است.

وی افزود: تاکنون ۱۵۶ میلیون تن عملیات باطله برداری در معدن انجام شده است و عملیات معدنکاری در ۲ اوزون اکسید و سولفور را داریم.

مدیرعامل مجتمع معدنی سرب و روی مهدی‌آباد استخراج باریت در معدن سرب و روی بهادران زیر نظر ایمیدرو در حال انجام است و بعد از آن سرب و روی را خواهیم داشت و در آینده استخراج مس هم به نتیجه می‌رسد.

حمید حیدری مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد بهادران گفت: فاز اول کارخانه کنستانتره سرب و روی مهدی آباد بهادران آماده بهره برداری است که ظرفیت سالانه تبدیل ۲ میلیون تن سنگ معدن به کنستانتره سرب و روی را دارد.

وی افزود: با احداث کارخانه ۱۲۰ هزار تن کنستانتره روی با عیار ۵۵ درصد و ۸۰ هزار تن کنستانتره سرب با عیار ۶۰ درصد را تولید خواهیم کرد.

مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد با بیان این‌که بر اساس ذخایر زمین شناسی، ذخیره معدن سرب و روی مهدی آباد بهادران در کشور شاخص است، گفت: با بهره برداری از فاز دوم کارخانه کنستانتره، ظرفیت تولید کنستانتره سرب و روی این مجتمع معدنی به ۲۵۰ هزار تن برسد.

در حال حاضر کشورهای چین، قزاقستان و هند بزگترین تولیدکنندگان سرب و روی در جهان هستند و با بهره برداری از معدن سرب و روی مهدی آباد بهادران ایران در جایگاه چهارم تولید سرب و روی جهان قرار خواهد گرفت.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها