به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن 24، نوسانات حاکم بر بازار سهام در حالی افت و خیزهای زیادی را برای بازار به همراه داشت که به رغم افت شاخص کل بورس در دو روز ابتدایی هفته، از میانه هفته ورق برگشت و شاهد رد نماگرهای بازار بودیم. به طوریکه برآیند این عوامل به ثبت رشد 0.3 درصدی در کارنامه هفته گذشته شاخص کل بورس تهران ختم شد. در همین راستا دو شاخص گروه معدنی و فلزی نیز با روندی مثبت به کار خود پایان دادند و توانستند از نماگر اصلی بازار سبقت گیرند. به طوریکه شاخص گروه معدنی 7 برابر بیشتر از شاخص کل بورس رشد کرد و بازدهی 2.1 درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کرد. در این میان شاخص گروه فلزات اساسی نیز 0.9 درصد رشد را در هفته گذشته تجربه کرد.
بررسی های صورت گرفته از اتفاقات رخ داده در هفته گذشته بیان از آن دارد که جلسات برگزار شده به منظور حمایت از بازار سهام در هفته ای که گذشت، بیشترین تاثیر را بر ایجاد روند مثبت در بورس داشت. به عبارت دقیق تر حمایت های کلامی از سوی وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس از یک سو و از سوی دیگر انتشار اخباری درباره تغییر فرمول قیمتگذاری خودرو برای خروج خودروسازان از زیان بیشترین تاثیر را بر بورس داشت. در این میان تاکید رئیسجمهور برای تسریع در اجرای دقیق مصوبه اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی برای حمایت از صندوق تثبیت بازار سرمایه نیز در بازگشت روند صعودی به بازار بی تاثیر نبود. حال باید در انتظار بود تا اینکه هفته جاری نیز حمایت ها ادامه خواهد داشت یا خیر؟
نگاهی دقیق تر به معاملات هفته گذشته
جزئیات معاملات گروه فلزات اساسی فعال در بورس تهران طی هفته منتهی به 12 آبان ماه نشان از آن دارد که دو لیدر اصلی گروه یعنی فولاد مبارکه و ملی مس ایران شرایط به نسبت بهتری را در مقایسه با دیگر نمادهای همگروه تجریه کردند. به طوریکه در این میان «فولاد» با رشد قیمت 4 درصدی هر سهم همراه شد. در همین راستا «فملی» نیز بازدهی 1.4 درصدی نصیب سهامداران کرد. در حالی هر سهم فولاد کاوه جنوب کیش نیز 1.7 درصد افزایش قیمت را در هفته گذشته تجربه کرد که ملی سربوروی ایران با 6.7 درصد افت قیمت، منفی ترین نماد گروه شناخته شد. در این میان فولاد مبارکه با دادوستد 501 میلیون سهم به ارزش 571 میلیارد تومان، پرمعامله ترین نماد در هفته گذشته شناخته شد.
از سوی دیگر بررسی آمارهای منتشر شده از میزان درآمد ماهانه شرکت های فعال در گروه فلزات اساسی نشان از آن دارد که بیشترین رشد درآمد به نماد فروسیلیس تعلق داشته است. به طوریکه «فروس» با شناسایی 1176 میلیارد ریال درآمد طی مهرماه، رشد 73 درصدی در مقایسه با شهریورماه را تجربه کرده است. در همین راستا فولاد کاوه جنوب کیش نیز طی مهرماه بالغ بر 21 هزار و 167 میلیارد ریال درآمد شناسایی کرده که در مقایسه با عملکرد شهریورماه، 51 درصد رشد نشان می دهد.
معدنی ها چه عملکردی داشتند؟
همانطور که عنوان شد گروه معدنی فعال در بورس تهران هفته منتهی به 12 آبان ماه را با ؟ درصدی شاخص گروه سپری کرد. در این میان بیشترین رشد قیمت به فرآوری معدنی اپال کانی پارس و دوقلوهای سنگ آهنی اختصاص یافت. به طوریکه هر سهم چادرملو افزایش قیمت 1.6 درصدی و هر سهم گل گهر نیز رشد قیمت 2.6 درصدی را تجربه کردند. در همین راستا هر سهم «اپال» نیز حدود 6 درصد رشد قیمت یافت. این در حالی است که معادن بافق با کاهش 4.6 درصدی قیمت، بیشترین افت قیمت را در این گروه به خود اختصاص داد.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402