نیمه نخست سال 1400 هرچند با مشکلاتی همچون تداوم کرونا و قطعیهای پیاپی برق برای همه شرکتها و تولیدکنندگان ایرانی گذشت، اما پارس فولاد سبزوار توانست با حفظ نسبی روند تولید و عرضه اولیه 600 میلیون سهام خود برای سرعت بخشیدن به تکمیل طرحهای توسعهای، گامهای خوبی بردارد.
به گزارش سایت خبری- تحلیلی معدن24، بررسی جداول آماری این شرکت حاکی از تولید 569 هزار و سه تن آهن اسفنجی از ابتدای دی ماهه 99 تا پایان شهریورماه 1400 است.
در این راستا، اعمال محدودیت مصرف گاز در دی و بهمن 99 و محدودیت مصرف برق در تیر و مرداد 1400 و همچنین نوسانات آنالیز گاز (سنگین شدن طبیعی گاز) سبب بروز مشکلات در خط تولید و کاهش ریت تولید شده است.
همچنین از ابتدای سال مالی 10 هزار و 687 تن بریکت در این شرکت تولید شد.
لازم به ذکر است که محدودیت مصرف برق در زمستان 99، خرداد، تیر و مرداد 1400 سبب توقف واحد بریکت سازی شد.
** عرضه اولیه ۶۰۰ میلیون سهام پارس فولاد سبزوار
24 شهریورماه امسال ۶۰۰ میلیون سهام شرکت پارس فولاد سبزوار عرضه اولیه شد.
در این زمینه «مجتبی شعبانی» مدیرعامل پارس فولاد سبزوار به خبرنگار معدن24 گفت: ۸۵ درصد سهام این شرکت مربوط به اپال کانی پارس و ۱۵ درصد دیگر مربوط به ایمیدرو است.
وی افزود: در این برنامه عرضه اولیه، ۱۵ درصد از ۸۵ درصد سهم اپال کانی پارس معادل ۶۰۰ میلیون سهام با قیمت پایه حدود ۲۸ هزار و ۴۱۰ ریالی عرضه شد.
شعبانی ابراز امیدواری کرد: از محل تامین مالی این تعداد سهام بتوان برای سرعت بخشیدن به تکمیل طرحهای توسعهای این شرکت استفاده کرد.
وی گفت: هم اینک دو طرح توسعه ذوب یک میلیون تنی و بریکت یک میلیون و ۶۷۰ هزار تنی از سوی این شرکت در دست اجرا است که بخشی از آن از محل عرضه اولیه یاد شده تامین مالی خواهد شد.
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار ادامه داد: بخش دیگری از تامین مالی این طرح ها مربوط به فاینانس چین است که اکنون ۳۴ میلیون یورو پیش پرداخت آن انجام شده است.
وی خطاب به سهامداران بورسی تصریح کرد: سهام پارس فولاد سبزوار سهام ارزندهای برای سرمایه گذاری خواهد بود، به طوری که در ۶ ماه نخست سال مالی این شرکت یک هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان سود حسابرسی شده است و پیشبینی کل سال مالی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سود خواهد بود که حداقل سود هر سهم بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ تومان برای سهامداران به ارمغان خواهد آورد.
شعبانی ادامهداد: تعهد مسئولان شرکت این است که ۹۰ درصد این سود بین سهامداران توزیع شود.
** عملکرد 6 ماهه نخست سال 1400 واحد توسعه و طرح های توسعه ای
پروژههای ذیل طی 6 ماهه اول سال 1400 اجرا و به اتمام رسیده است:
پروژه حصار کشی مخزن چاه آب شرب شهر حکم آباد در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی و با توجه به تاکید مدیریت شرکت پارس فولاد سبزوار مبنی بر نگاه استراتژیک به مسئولیتهای اجتماعی در منطقه، در دستور کار قرار گرفت. این عملیات در مدت زمان ۱۵۰ روز و با بودجه ای بالغ بر 4.5 میلیارد ریال به اتمام رسید.
با توجه به موقعیت مخزن و در معرض سیل قرار داشتن مستحدثات آن، مدیریت امور آب و فاضلاب جوین اقدام به طراحی دیوار و حفاظ اطراف محوطه جهت حفاظت تاسیسات و همچنین دیوار سنگی سیل بند و اجرای گابیون جهت جلوگیری از آب شستگی در محل عبور خط لوله نمود و توسط شرکت پارس فولاد سبزوار به اجرا در آمد.
** پروژه های جاری مجتمع:
پروژه اتصال مجتمع پارس فولاد سبزوار به شبکه ریلی سراسری با هدف استفاده از مزایای خط ریلی، کاهش تردد جادهای و همچنین کاهش هزینههای حمل و نقل در دستور کار قرار گرفت. هدف اولیه، تامین مواد مصرفی واحد احیا مستقیم (گندله) به میزان یک میلیون و 200 هزار تن در سال بوده که در حال حاضر از این ظرفیت استفاده می شود و گندله مورد نیاز از مبدا سنگان به مقصد شرکت پارس فولاد سبزوار به صورت روزانه منتقل میشود. بدین منظور با تجهیز ایستگاه راه آهن اسفراین و استقرار ماشین آلات، 80 درصد گندله مصرفی از طریق سیستم ریلی تامین شده و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در آینده نزدیک ۱۰۰ درصد مواد اولیه از طریق بخش ریلی تامین خواهد شد که موجب حذف تردد جاده ای میشود.
طراحی انجام شده به نحوی است که پاسخگوی نیاز تامین گندله در توسعه های آتی به میزان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال نیز خواهد شد (در مجموع ۴ میلیون تن در سال). همچنین امکان ارسال محصول تولیدی آهن اسفنجی نیز از طریق سیستم ریلی وجود دارد و در صورتی که خریدار آن محصول امکان استفاده از این ظرفیت را داشته باشند می توان محصولات خروجی را به وسیله راهآهن جابجا کرد.
** پروژه اجرای آنتنی راهآهن:
عملیات پروژه مذکور به صورت دو قرارداد مجزا به مناقصه گذاشته شد و در حال اجرا است. بخش طراحی خط و زیرسازی و ساختمانهای جنبی با پیشرفت ۹۰ درصد رو به اتمام است. عملیات اجرایی در فاز یک بخش روسازی و برگزاری از ۴ ماه پیش توسط پیمانکار آغاز شده و با پیشرفت ۶۰ درصدی تاکنون طبق برنامه تا انتهای دی ماه سال جاری این بخش نیز تکمیل خواهد شد.
** پروژه احداث جاده های دسترسی:
با توجه به عدم اجرای جاده های دسترسی مجتمع شامل جاده های دسترسی به WTP، ساختمان توزین، انباشت و برداشت و ساختمانهای اداری و همچنین عدم اجرای سیستم آب های سطحی و روشنایی در زمان احداث واحدهای احیای مستقیم، مقرر شد پروژهای با نام احداث جاده های دسترسی در دستور ساخت قرار گیرد. هم اکنون بخش زیرسازی جاده ها به اتمام رسیده و مرحله آسفالت در حال اجرا است و با پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه طبق برنامهریزی انجام شده تا انتهای آبان ماه به اتمام خواهد رسید.
** پروژه های طرح توسعه
احداث واحد احیا مستقیم دو مگامدول با قابلیت تولید بریکت و آهن اسفنجی سرد با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن آهن اسفنجی سرد در سال معادل ظرفیت تقریبی یک میلیون و ۶۳۶ هزار و ۸۰۰ تن بریکت گرم در سال جزو طرحهای توسعه شرکت پارس فولاد سبزوار است. طبق بررسیهای انجام شده نیاز به حدود ۴ میلیون تن گندله در سال جهت تولید آهن اسفنجی و گرم میباشد. پروژه مذکور در مرحله مطالعات اولیه و تهیه امکان سنجی است.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402