خرید معدن طلا و سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند یکی از پرسودترین تجارت‌ها باشد. کشور ما از جمله کشورهایی در جهان به شمار می‌آید که دارای معدن طلای بسیاری است. اگرچه بسیاری از این معادن طلا هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند، اما می‌توان امید داشت که با استفاده از آن‌ها ایران به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان طلا در جهان تبدیل می‌شود. معادن طلای ایران در استان‌های مختلفی پراکنده شده‌اند.

اگر به دنبال روش ثبت معدن طلا هستید کلیک کنید.

معادن طلا

شناخت هشت مرکز مهم طلا در کشور یکی از مهم‌ترین مواردی به شمار می‌آید که کلیه علاقه‌مندان به این امر باید با آن آشنایی کاملی داشته باشند. در واقع همین هشت مرکز را می‌توان اصلی‌ترین مراکزی دانست که در زمینه کشف و بهره‌داری طلا نقش اساسی را در کشور ما ایفا می‌‌کنند. در ادامه متن با ما همراه باشید تا به شما عزیزان در این زمینه اطلاعات بیشتری را ارائه کنیم.

 

برای خرید و فروش معدن با شرکت بازرگانی ماناماین با کارشناسان ارشد بازرگانی معدن ما تماس حاصل فرمایید.

خرید و فروش معدن

معادن طلای ایران: در آذربایجان شرقی

شاید تعجب کنید، اما یکی از مهم‌ترین مراکز معادن طلای ایران، آذربایجان شرقی است. در این استان به صورت سالانه بیش از هزار تن کانسنک طلا استخراج می‌شود که اگرچه رقم مناسبی به نظر می‌رسد، اما واقعاً کافی نیست. بهترین راه برای افزایش این میزان، بیشتر کردن تولید به وسیله ایجاد معادن جدید است.

ظرفیت اسمی معادن طلای موجود در آذربایجان شرقی به بیش از سی میلیون تن خاک طلا می‌رسد. یکی از مهم‌ترین مناطق موجود در آذربایجان شرقی که دارای بخش عظیمی از این ذخایر است، ارسباران نام دارد. در منطقه ارسباران معادل طلای مختلفی به صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت هستند، اما به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی‌های روز متأسفانه میزان طلای استخراج شده چندان بالا نیست.

تعداد معادن طلای یافت شده در این استان بیش‌ از 5 معدن است که در شهرهای شمالی استان ازجمله اهر، ورزقان، کلیبر و بستان‌آباد واقع شده‌اند، اما کارشناسان معتقدند تعداد معادن طلای آذربایجان بیش‌از این تعداد است.

معادن طلای اندریان نیز در همین استان مشغول به کار هستند. طلای بدست آمده از این معادل پس از تولید معمولاً به شهرهایی همچون تبریز و یا ارومیه ارسال می‌شوند تا به صورت کامل مورد بهره‌برداری قرار بگیرند. جالب است بدانید با وجود اینکه شهرهای ارسباران و اندریان شهرهایی طلاخیر هستند، اما متأسفانه جزو مناطق محروم کشورمان به شمار می‌آیند. در ادامه بررسی معادن طلای ایران به سیستان و بلوجستان می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: کائولن چیست و چه کاربردی دارد؟

معادن طلا در ایران: سیستان و بلوچستان

نمی‌توان از مناطق طلاخیر ایران صحبت کرد، اما نامی از سیستان و بلوچستان به میان نیاورد. این استان محروم در کشورمان نقش بسیار مهمی را در زمینه استخراج طلا ایفا می‌کند. خوشبختانه در سال‌های اخیر اتفاقات بسیار مناسبی در زمینه فعالیت معادن طلا در این بخش به وقوع پیوسته است و می‌توان انتظار داشت که این استان در سال‌های آینده به یک قطب طلای عالی در خاورمیانه تبدیل شود.

بر اساس نتایج موجود به جرات می‌توان گفت که این استان بیشترین میزان طلای کشور را در خود جای داده است. بر طبق همین موارد گفته شده است که بیش از چهل و هشت میلیون تن کانسنگ طلا در سیستان و بلوچستان وجود دارد که در مقایسه با سایر استان‌ها رقمی بسیار مناسب و البته باورنکردنی است.

معدن طلا

معادن طلا در ایران: استان کردستان

از این استان به عنوان بهشت طلای ایران یاد می‌کنند. این امر بی‌دلیل نیست، زیرا استان کردستان نیز در زمره استان‌هایی قرار دارد که معادن طلای بسیار بالایی را در خود جای داده است. استان کردستان در حال حاضر بیش از چهارصد معدن مختلف مربوط به مواد معدنی دارد.

هر یک از این موارد دارای مواد معدنی خاصی هستند، اما معادن طلای موجود در این کشور مهم‌ترین معادن استان کردستان به شمار می‌آیند. شایان ذکر است که این معادن در حال حاضر بیش از پنجاه درصد کل تولید طلای کشورمان را به خود اختصاص داده‌اند. مورد بعدی در لیست معادن طلای ایران، استان همدان است.

شرکت بازرگانی مواد معدنی ماناماین آماده همکاری با فعالان حوزه معدن در خرید و فروش مواد معدنی و معدن، فرآوری مواد معدنی و ماشین آلات معدنی می‌باشد.

 

معادن طلای ایران: همدان

یکی دیگر از استان‌های بسیار مهم در زمینه استخراج معدن طلا و ذخایر مربوط به آن،‌ استان همدان است. در این استان علاوه بر طلا می‌توان مواد معدنی سنگ‌های دیگری همچون آهن و سرب را نیز مشاهده کرد. اگرچه ذخایر موجود در این استان به اندازه استانی همچون کردستان و یا سیستان و بلوچستان نیست، اما می‌توان گفت که این استان نیز نقش بسیار مهمی را در زمینه اکتشاف و بهره‌برداری از طلا ایفا می‌کند.

مهم‌ترین مناطق دارای ذخایر طلا در این استان مناطقی همچون عشوند و قباخ تپه هستند. در حال حاضر میزان طلای استخراجی در این استان چندان بالا نیست، اما تصور می‌شود که با ارائه امکانات مناسب و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا بتوان این میزان اکتشاف را چندین برابر کرد.

موردی که موجب شده است میزان طلای موجود در این استان چندان بالا نباشد، محدودیت‌های محیط زیستی است. همین محدودیت‌های محیط زیستی تلاش برای پیدا کردن طلا در این استان را به یک مبحث زمان‌بر تبدیل می‌‌کند. آذربایجان غربی گزینه بعدی ما در لیست آشنایی با معادن طلای ایران است.

معادن طلا: در آذربایجان غربی

عکس معدن طلا در ایران

اگر بخواهیم به یکی دیگر از مهم‌ترین استان‌های ایران در زمینه وجود طلا و بهره‌برداری از آن اشاره کنیم، باید قطعاً نامی از آذربایجان غربی ببریم. این استان نیز در هر سال بیش از هفتصد کیلوگرم طلا به سایر کشورهای جهان صادر می‌کند که واقعاً در مقایسه با سایر استان‌ها یک رقم‌ شگفت‌انگیز است.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که اکثر طلای موجود در این استان در کارگاه‌های تولید آذربایجان غربی به مصرف می‌رسند. بخش عمده‌ای از طلای مذکور برای تولید جواهرات و بخشی دیگر نیز به منظور سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور کلی باید گفت که آذربایجان غربی می‌تواند به یکی اصلی‌ترین قطب‌های تولید طلا نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهان تبدیل شود. این امر تنها در صورتی ممکن خواهد بود که بتوان نسبت به سرمایه‌گذاری صحیح در این زمینه اقدام کرد. در واقع مهم‌ترین امر در زمینه گسترش میزان تولید طلا در معادن مربوطه را می‌توان سرمایه‌گذاری دولتی و همچنین سرمایه‌گذاری مناسب بخش خصوصی دانست. در ادامه متن معادن طلای ایران به اصفهان می‌پردازیم.

مطلب پربازدید: بزرگترین معادن مس در ایران

معادن طلای ایران: اصفهان

با مراجعه به نقشه معادن طلای ایران می‌توان فهمید که استان اصفهان نیز در زمره استان‌های دارای ذخایر طلا به شمار می‌آید. مهم‌ترین معادن طلای موجود در این استان در دو بخش موته و کوه دم قرار دارند. این دو بخش با ظرفیت بسیار مناسب خود نقش مهمی را در زمینه ارائه طلای موردنیاز کشور ایفا می‌کنند.

در معادن طلای موجود در استان اصفهان بیش از پانصد نفر مشغول به کار هستند که با گسترش این معادل می‌توان گفت که این ظرفیت در سال‌های آینده به شکل مناسبی افزایش می‌يابد. بر اساس کلیه تخمین‌های صورت گرفته می‌توان گفت که میزان ذخایر موجود در این استان به بیش از یک میلیون تن کانسنگ می‌رسد.

در مورد میزان طلای دریافتی از این میزان کانسنگ نیز باید بگوییم که می‌توان از هر تن بیش از دو تا سه گرم طلا برداشت کرد. این میزان شاید در نگاه اول بسیار زیاد به نظر نرسد، اما با توجه به میزان ذخایر بالای استان می‌توان اصفهان را در رده استان‌های طلاخیر ایران قرار داد. معادن طلای ایران در استان خراسان نیز وجود دارند. در ادامه مطلب در مورد این استان صحبت خواهیم کرد.

مطالعه کنید: معادن خاک صنعتی ایران کدامند؟

معادن طلا در ایران: خراسان رضوی

در خراسان رضوی هفت معدن جداگانه طلا وجود دارد که هرکدام از آن‌ها را می‌توان جزو معادن بسیار مهم طلا در ایران دانست. این استان در هر سال بیش از سیصد کیلوگرم طلا را در اختیار کاربران ایرانی قرار می‌دهد. سهم عظیمی از این میزان طلا در کارگاه‌های تولیدی موجود در کشور خودمان به مرحله برداشت می‌رسد.

بر اساس آمارهای ارائه شده میزان کل کانسنگ‌های موجود در این استان به بیش از یازده میلیون تن می‌رسد، البته مقدار طلای به دست آمده با مقایسه میزان گرم به تن چندان بالا نیست. این استان از جمله معدود استان‌هایی به شمار می‌آید که برخی از معادن موجود در آن خصوصی هستند. این در حالی است که در سایر استان‌های دارای مخازن طلا، بیشتر معادن موجود تحت انحصار دولت فعالیت می‌کنند.

مطلب مفید: سنگ آهن مگنتیت و ویژگی‌های آن

معادن طلا: مرکزی

معادن موجود در این استان از معادن نوین طلای موجود در ایران به شمار می‌آیند که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. به عنوان مثال معادن موجود در خمین در سال هزار و سیصد و نود و سه فعالیت خود را آغاز نمودند. مهم‌ترین روش استخراج طلا در این معادل، روشی موسوم به هیپ لیچینگ است.

بر اساس تخمین‌های صورت گرفته معادن موجود در این بخش می‌توانند سالانه بیش از سیصد هزارتن کانسنگ طلا را در اختیار کاربران قرار دهند. به طبع این امر بدون بهره‌گیری از تجهیزات مدرن و بروز ممکن نبود. کلیه کارکنان موجود در این معادن همگی از افرد بومی استان هستند و همین امر این معادل طلا را به یک گزینه مناسب در زمینه اشتغال‌زایی تبدیل کرده است.

مطالعه کنید: تولید کنسانتره آهن

معادن بزرگ طلا در دنیا

 ۱۰ معدن بزرگ طلا در ۹ کشور مختلف در آمریکای شمالی، اقیانوسیه، آفریقا و آسیا واقع شده است؛ آنها روی هم حدود ۱۳ میلیون اونس یا ۱۲ درصد از تولید جهانی طلا در سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص دادند.

سخن پایانی

شناخت کلیه معادن طلای ایران یک لازمه اساسی برای افرادی به شمار می‌آيد که در زمینه فعالیت‌های معدنی مشغول به کار هستند. طلا با ارزش‌ترین ماده معدنی در جهان است که کاربردهای بسیار متنوعی دارد. نقشه معادن طلای ایران روز به روز در حال افزایش است.

در این متن سعی کردیم به هشت مرکز مهم ذخیره طلا در کشورمان اشاره کنیم. با بررسی نقشه‌های طلای ایران می‌توان به این نتیجه رسید که کشور ما جزو کشورهای بسیار غنی در زمینه کشف طلا محسوب می‌شود. متأسفانه سرعت بهره‌برداری این ماده معدنی در ایران چندان بالا نیست. این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در این زمینه و همچنین به کارگیری پیشرفته‌ترین دستگاه‌های موجود در این زمینه است.

با رعایت همین دو اصل ساده می‌توان امید داشت که ایران در آینده‌ای نزدیک به یکی از مهم‌ترین مراکز تولیدکننده و صادرکننده طلا در جهان تبدیل شود. امیدواریم از مطالعه این متن لذت برده باشید و توانسته باشیم اطلاعات مناسبی را در این زمینه به شما عزیزان ارائه کنیم.