کارنامه جذب سرمایههای خارجی در معادن کشور در چهار ماه منتهی به تیر امسال اعلام شد . جدیدترین آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد متولیان صنعتی برای اجرای ۲ طرح با سرمایهگذاران خارجی در بخش معدن توافق کردهاند.
آخرین آمار اعلام شده از روند تزریق سرمایه خارجی در ثلث اول سال جاری از تصویب تزریق ۷۵۵ میلیون و ۳۳۳ هزار دلار سرمایه برای ۲۰ طرح از سوی هیات سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت حکایت دارد. فهرست طرحهای مصوب نشان میدهد که کشورهای افغانستان، چین، ترکیه و ایرلند در دوره مورد بررسی بیشترین تقاضا برای سرمایهگذاری درکشور را داشتهاند و از سوی دیگر، فهرست استانهای سرمایهپذیر نیز بیانگر آن است که در چهار ماه منتهی به تیر سال جاری استانهای خراسان رضوی، مرکزی، تهران، البرز و اصفهان بیشترین طرحهای مصوب با جذب سرمایه خارجی را به خود اختصاص دادهاند. براساس هدفگذاری صورت گرفته در برنامه ششم توسعه برای بخش صنعت، معدن و تجارت سالانه رشد ۹ درصدی پیشبینی شده است که تحقق هدفگذاری صورت گرفته نیازمند جذب سالانه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه است که تحقق این امر نیازمند فراهم کردن بسترهای لازم است. از سوی دیگر، آمار اعلام شده بیانگر آن است که مجموع سرمایه مصوب در دوران پسا برجام برابر با ۳۸/ ۷ میلیارد دلار برای ۱۱۴ پروژه به بخش صنعت، معدن و تجارت بوده است، رقمی که نشان از فاصله بسیار با هدفگذاری صورت گرفته در برنامه ششم است. با این شرایط روند طی شده در جذب سرمایه خارجی هرچند از بهبود جذب سرمایه خارجی در کشور با رفع تحریمهای بینالمللی حکایت دارد، اما فعالان اقتصادی معتقدند که هنوز روند جذب سرمایه در کشور با دستاندازهایی مواجه است که برای رفع آنها باید راهکارهای اساسی در نظر گرفت. به گفته فعالان اقتصادی روند جذب سرمایه خارجی معمولا به دو عامل ریسک و سود وابسته است، عواملی که در تعیین مکان سرمایهگذاری از اهمیت ویژهای برخوردارند. در کنار عوامل مذکور شاخصهای مطرح برای ارزیابی ورود سرمایههای خارجی به کشور شامل «ریسک سیاسی، ریسک سیاستهای اقتصادی، ریسک ساختاری، ریسک نقدینگی و ریسک خاص سرمایهگذاری که شامل ریسک کاهش ارزش پول، ریسک بازپرداخت بدهی دولت و ریسکهای بانکی» نیز میشود که برای تسریع در روند جذب سرمایه خارجی باید این ریسکها را نیز کاهش داد.
آمارها نشان می دهد روند جذب سرمایه گذار خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی طی ۴ ماه سال جاری بسیار اندک و فاصله زیادی با اهداف از پیش تعیین شده دارد.
ایمیدرو و برنامه دارد طی ۴ سال آینده حدود ۵۰ میلیارد دلار در حوزه معدن جذب سرمایه کند که بخشی از آن به سرمایه گذاری خارجی معطوف خواهد شد.
طی ۴ ماه امسال بخش معدن و صنایع معدنی تنها توانسته در دو طرح تولید فرو کروم، فرو سیلیسیم یا سیلکیون بیش از ۵۵ درصد وزنی در استان هرمزگان و طرح تولید کنسانتره کرومیت در استان فارس نسبت به جذب سرمایه گذار خارجی موفق عمل کند.
این طرحها توسط سرمایه گذاران چینی و هندی انجام خواهد شد.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402