اگر در زمینه  خرید و فروش محصولات جانبی آهن فعالیت کرده باشید، احتمالاً با نام خاک آهن آشنا شده‌اید، اما به راستی براده آهن چیست؟ این محصول را می‌توان یکی از مهم‌ترین محصولات جانبی آهن دانست که کاربردهای مختلفی در صنعت دارد. امروزه خرید این محصول به شکل مرغوب به یک اولویت برای بسیاری از افراد تبدیل شده است. در این متن با ماناماین همراه باشید تا به شما عزیزان کلیه اطاعات مربوط به این محصول را ارائه کنیم.

خاک آهن

در مطلب قبل درمورد کنسانتره آهن اطلاعات جامعی ارائه دادیم، در ادامه باید بگوییم که خاک آهن یا براده آهن همان محصولی به شمار می‌آید که پس از برش‌کاری فولاد باقی خواهد ماند. این محصول را می‌توان جزئی از ضایعات آهن و فولاد دانست که می‌توان از آن در موارد مختلفی همچون صنایع تولید محصولات غذایی، تولید مواد شیمیایی و … استفاده کرد.

برای تولید این محصول باید از فرایند سوهان‌زنی یا همان مته‌زنی استفاده کرد. پس از انجام این فرایند‌ها مقداری ضایعات باقی می‌ماند. در گذشته تصور می‌شد که این محصولات کاربرد خاصی ندارند و در نتیجه دور ریخته می‌شدند.

با گذشت زمان و پیشرفت صنعت فرآوری آهن مشخص شد که حتی همین ضایعات نیز کاربرد خاص خود را دارند و امکان بهره‌برداری از آن‌ها در صنایع مختلف وجود دارد. به طور کلی در بازار امروز، این محصول به دو شکل قابل خرید و فروش است.

نوع اول عبارت است از براده آهن یا خاک آهن احیا نشده. در مورد شکل کلی این محصول باید بگوییم که براده آهن یا خاک آهن احیا نشده، معمولاً رنگی مشکی دارد و به شکل اکسیده شده است. در واقع با همان نگاه اول و مشاهده رنگ مشکی می‌توان حدس زد که محصول مدنظر از نوع احیا نشده است.

نوع دوم نیز عبارت‌است از براده آهن یا خاک آهن احیا شده. این محصول نیز همان خاک آهن احیا نشده بوده است، اما با گذشتن از چند فرایند خاص به صورت احیا شده در می‌آید. رنگ این محصول در مقایسه با آهن احیا نشده متفاوت و به رنگ خاکستری است. با توجه به رنگ این محصول نیز می‌توان متوجه تفاوت آن با براده آهن احیا نشده شد. در ادامه این پرسش که براده آهن چیست به فلزاتی که می‌توان از آن‌ها براده آهن را تولید کرد می‌پردازیم.

 

براده آهن از چه فلزاتی به دست می‌آید؟

یکی دیگر از مهم‌ترین موارد که برای پاسخ به پرسش براده آهن چیست باید به آن اشاره کنیم، فلزاتی است که در زمینه تولید براده آهن یا خاک آهن از آن‌ها استفاده می‌شود. اگرچه می‌توان از فلزات مختلفی این محصول را تولید کرد، اما برخی از فلزات در این زمینه گزینه مناسب‌تری به نظر می‌رسد.

به طور کلی باید گفت که براده یا خاک آهن یک نوع ضایعات است. به همین منظور هیچ‌گاه محصول اصلی را تبدیل به براده آهن نمی‌کنند. تنها در صورتی که شرایط مهیا باشد می‌توان نسبت به تولید این محصول از فلزات مناسب اقدام کرد. برخی از مهم‌ترین فلزاتی که می‌توان به وسیله آن‌ها براده آهن یا خاک آهن احیا شده و احیا نشده را به دست آورد عبارت‌اند از:

  • استنلس استیل
  • مس یا  cupper
  • آهن Fe
  • آلومینیوم
  • برنج
  • کاربید

اگر به خوبی توجه کنید متوجه یک ویژگی مشابه در کلیه فلزات مزبور خواهید شد. بله درست حدس زدید کلیه موارد گفته شده از نوع فلزات قابل بازیافت به شمار می‌آید. فلزاتی که در درون آن‌ها مقداری آهن باشد با عنوان فلزات آهنی و فلزاتی که از این ویژگی بی‌بهره باشند با عنوان فلزات غیرآهنی شناخته می‌شوند. در لیست گفته شده مس، برنج و آلومینیوم را می‌توان در طبقه‌بندی فلزات غیرآهنی جای داد.

 

کاربردهای خاک آهن

شاید این پرسش برای شما به وجود آمده باشد که کاربردهای براده آهن چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که این محصول کاربردهای بسیار متنوعی دارد. به هرگوشه از صنعت که نگاه کنید می‌توانید یک نمونه از کابرد این محصول فوق‌العاده محبوب را مشاهده نمایید. از جمله این موارد می‌توان به صنایع فولادسازی و همچنین محصولات آزمایشگاهی اشاره کرد.

البته این موارد تنها بخش کوچکی از کلیه کاربردهای براده آهن به شمار می‌آیند. در این قسمت به شکل مختصر در مورد برخی از مهم‌ترین کاربردهای این محصول در صنایع مختلف با شما صحبت خواهیم کرد.

صنعت تولید فولاد

اولین و مهم‌ترین صنعتی که در آن از براده آهن در خاک استفاده می‌شود، صنعت تولید فولاد است. شما می‌توانید از این محصول به منظور تولید زنجیره فولاد بهره ببرید. چنین محصولی با همراهی پوسته اکسید آهن به منظور ایجاد مدل‌های مختلفی از محصولات فولادی همچون بریکت، گندله و حتی آگلومره مورد بهره برداری قرار می‌گردد. با توجه به این موضوع باید بیان کرد که چنین ضایعاتی یک بار دیگر می‌تواند به بازه تولیدی وارد شوند.

ساخت لنت ترمز خودرو

یکی دیگر از کاربردهای خاک آهن، استفاده از آن به منظور ساخت لنت ترمز خودرو است. اگرچه معمولاً از آهن اسفنجی بدین منظور کمک گرفته می‌شود، اما خاک آهن نیز ساختار بسیار مناسبی برای این امر دارد. همه کامیون‌ها نیازمند لنت ترمز هستند به همین دلیل می‌توان گفت که کاربرد خاک آهن در این زمینه اهمیت بسیار بالایی دارد. با تهیه لنت ترمز از چنین محصولی می‌توان در جلوگیری از آلودگی بیشتر محیط زیست نیز نقش بسیار مهمی را ایفا کرد.

به تولید رساندن رنگ‌های شیمیایی

مورد دیگر که در زمینه پاسخ به این پرسش که براده آهن چیست؟ باید به آن اشاره کنیم، بهره‌گیری از این محصول به منظور ایجاد رنگ‌های مغناطیسی است. همان‌طور که می‌دانید این رنگ‌ها اهمیت بسیار بالایی در صنایع مختلف دارند و به همین منظور باید کیفیت خارق‌العاده‌ای داشته باشند.

خاک آهن مورد استفاده در این صنایع به خوبی مورد بررسی قرار می‌گیرد تا از نظر کیفیت تأیید شود. در صورت وجود کوچک‌ترین نقص و ناخالصی در این زمینه، خاک آهن مزبور برای تولید رنگ‌های مغناطیسی مناسب نخواهد بود. خوشبختانه اکثریت خاک آهن تولید شده در کشورمان دارای کیفیت مناسب برای این امر است و لازم نیست در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید.

 

جالب است بدانید که این نوع خاک آهن جهت تولید رنگ‌های آهنی نیز مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. استفاده از رنگ‌های آهنی بر روی متریال‌های خاصی همچون چوب موجب می‌شود تا مقاومت محصول نهایی به میزان بسیار مناسبی افزایش یابد. این مورد یکی دیگر از مزایای استفاده از خاک آهن در صنایع تولید رنگ است.

کشاورزی

نمی‌توان از کاربردهای مختلف براده آهن یا خاک صحبت کرد، اما نامی از کشاورزی نیاورد. از براده آهن یا خاک آهن به منظور تولید کود برای گیاهان و درختان استفاده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید عنصر آهن یکی از مهم‌ترین مواردی به شمار می‌آید که برای رشد درختان و گیاهان ضروری است.

وقتی که این عنصر میزان مناسبی نداشته باشد، گیاهان و درختان نمی‌توانند به نحو صحیح رشد کنند. در این شرایط بهترین گزینه موجود استفاده از کودهایی است که در درون آن‌ها براده آهن یا خاک آهن وجود دارد. این کود‌ها با استفاده فرایند‌های مختلف شیمیایی تولید می‌شوند و می‌توانند راهکار بسیار مناسبی در این زمینه باشند. شاید بپرسید که روش ساخت براده آهن چیست؟ در ادامه به این پرسش نیز پاسخ می‌دهیم.

سیستم تصفیه آب

یکی از کاربردهای خاک آهن برای ساخت نمک‌های فریک و آهنی است که جهت تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تهیه این نمک‌ها، از کلرید فریک، کلرید آهن و اکسیدهای آهن استفاده می‌شود که جز فرآورده‌های خاک آهن به حساب می‌آیند. 

بسته بندی مواد غذایی

برای جذب بهتر اکسیژن در بسته‌بندی‌های مواد غذایی از بسته‌های خاک آهن استفاده می‌شود. جهت این کار باید از خاک آهن فوق‌العاده ریز و با درصد خلوص بالا استفاده کرد. جالب است بدانید که از خاک آهن همچنین برای غنی‌سازی موادغذایی و در صنایع داروسازی برای تولید مکمل‌ها نیز استفاده می‌شود.

 

روش تولید خاک آهن

در مورد روش تولید خاک آهن باید به سه مرحله اساسی اشاره کنیم. هر یک از این مراحل دارای اهمیت بسیار بالایی هستند و کوچک‌ترین نقصی در انجام آن‌ها منجر به تولید براده‌های نامناسبی می‌شود که نمی‌توان از آن‌ها در صنایع مختلف استفاده کرد.

اولین و مهم‌ترین مرحله در این زمینه، استفاده از روندهای جوشکاری و سمباده‌زنی به منظور ایجاد براده آهن است. به طور کلی در شرایطی که بخش مدنظر دارای شکل لوله‌ای است، امکان استفاده از دستگاه برش فرز نیز وجود دارد.

حال اگر بخش مدنظر به جای حالت لوله‌ای دارای حالت ورقه‌ای باشد، باید به جای استفاده از دستگاه برش فرز نسبت به تولید خاک آهن به کمک سمباده‌زنی اقدام شود. هر یک از این مراحل باید با دقت بالایی انجام شوند تا محصول نهاییت کیفیت مناسبی داشته باشد.

در گام بعدی نیاز است که خاک آهن به وجود آمده به خوبی مورد غربالگری قرار بگیرید. اگر می‌پرسید که غربالگری به چه معناست؟ باید بگوییم که غربالگری شامل مراحل مختلفی است که در آن قطعات درشت موجود در خاک آهن از آن جدا خواهند شد.

آخرین مرحله برای تولید خاک آهن یا براده آهن باکیفتی با می‌توان شتسشوی براده‌ها دانست. در شرکت‌های مدرن و پیشرفته معمولاً از موادی همچون روغن معدنی و حتی گلیسیرین به این منظور کمک گرفته خواهد شد. براده‌ها به درون روغن انتقال خواهند یافت و به خوبی شتسشو می‌شوند. پس از کلیه مراحل گفته شده نوبت به ارسال براده آهن می‌رسد.

 

سخن آخر

در این متن سعی کردیم تا به این پرسش که براده آهن چیست؟ پاسخ دهیم. یکی از مهم‌ترین ضایعاتی که با استفاده از فولاد و آهن می‌توان بدان دست یافت، براده آهن یا خاک آهن است. مزایای استفاده از خاک آهن به حدی است که امروزه استفاده از آن را در کلیه صنایع مهم می‌توان مشاهده کرد. روش تولید این محصول بسیار ساده به نظر می‌رسد، اما باید با تحت بررسی‌های کاملاً دقیق انجام شود، زیرا در صورت وجود هرگونه مشکل محصول نهایی قابل استفاده نخواهد بود.

قیمت این محصول به فاکتورهای مختلفی همچون قیمت ارز ارتباط دارد. به طبع هر زمان که قیمت ارز افزایش یابد، قیمت نهایی این محصول نیز افزایش خواهد یافت. یکی از بهترین روش‌های موجود جهت کاهش هزینه‌های مربوط به تهیه این محصول۷ محصول، خریداری آن از مراکز خرید معتبر است. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول بسیار کاربردی می‌‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را در این زمینه یاری کنند.