شعبانی، رئیس کمیته اکتشاف خانه معدن ایران با اشاره اینکه در صورت فقدان برنامه ریزی منظم از هم اکنون تامین نیروی انسانی متخصص پاشنه آشیل اکتشاف معادن است عنوان کرد: در دورههای مختلف و از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۱ چهار استراتژی برای بخش معدن کشور تهیه و تدوین شده است که باید پرسید آیا اجرایی شده است یا خیر؟ اینکه آیا گشایشی در بخش معدن خصوصا در بخش تامین نیروی انسانی صورت گرفته است؟
به گزارش ماناماین، حال زمان آن رسیده استراتژی تامین نیروی انسانی در بخش معدن تهیه و اجرایی شود. ایران یک کشور معدنی است و باید متناسب با این موضوع برنامه ریزی صورت بگیرد.
در این راستا کماکان ایجاد شورای عالی اکتشاف کشور به نظر ضروری میرسد. اعضای حاضر در جلسه کمیته اکتشاف نظرات خود را پیرامون این موضوع بیان کردند که در ادامه به اختصار به آنها اشاره می شود.
نبود اهتمام ویژه نظام برنامهریزی کشور به کمبود نیروی انسانی متخصص در کلیه رشتههای مرتبط با معدن، حضور نیافتن شرکتهای مهندسین مشاور در فرایند برون سپاری پروژههای دولتی و حضور تنها دو مشاور در برخی موارد به صورت دائمی در کلیه مناقصههای دولتی (عدم ظرفیت سازی برای شرکتهای مهندسین مشاور) خصوصا از سال ۹۵ تاکنون، نیاز به ظرفیت سازی آزمایشگاههای تخصصی مطالعات مواد معدنی، دلیل حضور حدود ۶۰ درصد از دانشجویان (خصوصاً در دانشگاه امیرکبیر) در رشته معدن، گرفتن مدرک برای مهاجرت از کشور است؛ فقدان برنامهریزی مناسب برای جذب این نیروها در رشتههای تخصصیشان در داخل کشور. ناچیز بودن حقوق و دستمزد برای کارشناسان خصوصا تازه فارغ التحصیلان و عدم رضایت علاقهمندی ایشان برای کار در رشتههای تخصصی معدن، حق الزحمه هیئت علمی در رشتههای تخصصی معدن بسیار ناچیز است، خصوصاً در هنگام استخدام و این مسئله باعث عدم علاقهمندی ایشان و این موضوع به دانشجویان نیز منتقل میشود.
حضور نیافتن نیروهای متخصص متناسب در بخش دولتی خصوصا سازمان زمین شناسی کشور و نیاز به تامین نیروهای فنی و عملیاتی در دستگاههای دولتی، عدم تامین شرایط مناسب کار برای کارشناسان با توجه به بودجه کم در نظر گرفته شده برای پروژههای دولتی، پیشنهاد استفاده از کارشناسان زبده خارجی لااقل برای انتقال تجربه عملیاتی و اجرایی نه صرفاً آکادمیک در پروژههای معدنی است، تعرفه اکتشافی را جامعه مهندسین مشاور تهیه کرده است که متاسفانه سالیان سال است که سازمان مدیریت برنامهریزی کشور به آن بیتوجهی میکند و ابلاغ نمیشود که باعث ایجاد نارضایتی وسیع در جامعه مهندسین کشور شده است و پیشنهاد جذب فارغ التحصیلان جوان با عنوان طرح سربازی یا امریه در رشتههای تخصصی برای تامین و آموزش نیروی انسانی بخش معدن کشور از جمله این موارد است.
- استخراج سنگ آهن از معدن D19 - 26 خرداد 1403
- اعطای تسهیلات ۱۰۰ میلیارد تومانی برای جهش تولید محصولات دانش بنیان - 20 خرداد 1403
- معاون ایمیدرو شرایط واگذاری پهنههای معدنی را اعلام کرد - 19 خرداد 1403