خراسان جنوبی دارای مزیت‌های نسبی فراوانی در حوزه معدن و صنایع معدنی است

ثبت معدن

مجتبی شریعتی در بیرجند، با بیان اینکه حوزه معادن و فرآوری آن‌ها در توسعه اقتصادی خراسان جنوبی نقش بسزایی دارند، اظهار داشت: معدن و صنایع معدنی استان دارای مزیت‌های نسبی فراوانی است که در صورت سرمایه‌گذاری و هدایت صحیح می‌تواند به مزیت رقابتی استان تبدیل شود.

وی با بیان اینکه وجود ذخایر گوناگون مواد معدنی استان را مستعد سرمایه‌گذاری و توسعه در این بخش کرده است، افزود: البته باید توجه داشته باشیم که این سرمایه‌گذاری زمانی اثرگذار و کارآمد خواهد بود که در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی نقش ایفا کند و این چیزی جز جلوگیری از خام فروشی و ایجاد و تکمیل زنجیره‌های ارزش نیست. به عنوان‌ نمونه باید به دنبال شکل‌دهی زنجیره‌های ارزش  طلا، فولاد، بنتونیت، سرب و روی در استان باشیم.

شریعتی گفت: علاوه بر تکمیل زنجیره‌ها و هدف‌گذاری کمی و تعریف پروژه در این حوزه از طریق افزایش تنوع تولیدات باید توسعه اکتشافات، نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات، افزایش صادرات و البته انجام اقدامات دانشی در بخش معدن با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان استان به این عرصه منجر به آن خواهد شد که شاهد شکوفایی هر چه بیشتر اقتصاد استان از مسیر اقتصاد معدن و فرآوری مواد معدنی باشیم.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری استانداری خراسان‌ جنوبی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم به منظور فعال کردن معادن گفت: دولت سیزدهم از ابتدا با رویکرد حل مسائل بنگاه‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف به دنبال بهبود فضای کسب و کار و رفع چالش‌های سرمایه‌گذاران بوده که حوزه معدن هم از این قاعده مستثنا نبوده است که در این بخش اقدامات ارزشمندی صورت گرفته که از جمله به حداقل رساندن فرآیند صدور مجوزها، افزاش امنیت سرمایه‌گذاری و احیای واحدهای راکد می‌توان اشاره کرد.

شریعتی ادامه داد: در همین راستا در استان با حمایت‌ها و پیگیری‌های استاندار اقدامات ارزشمندی صورت گرفته و به گواه صاحب‌نظران و فعالان  بخش معدن در کشور طی 2 سال اخیر اقداماتی چه به لحاظ زیرساختی در حوزه معادن و چه به لحاظ فعال‌سازی معادن و ایجاد واحدهای  فرآوری عملکر استان خراسان جنوبی در دو سال قابل مقایسه با سنوات قبل نبوده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری استانداری خراسان‌ جنوبی درباره تأثیر حضور استان خراسان جنوبی در هفدهمین نمایشگاه معدن هم افزود: فلسفه حضور در این چنین نمایشگاه‌های تخصصی عرضه توانمندهای استان است، به ویژه در حوزه معادن که از جمله پیشران‌های اقتصادی استان هست، چرا که حضور در نمایشگاه یک بحث هست که باید مستمر و هدفمند باشد، اما  بحث مهمتر از حضور،کیفیت حضور و ارائه ظرفیت‌های استان هست.

وی در پایان سخنانش افزود: اولین بار حوزه معدن استان تقریباً با ظرفیت حداکثری خودش با محوریت اتاق بازرگانی استان در نمایشگاه شرکت نمود و تنها استانی بودیم که پاویون اختصاصی داشتیم. جذب سرمایه‌گذار، افزایش تعاملات بخش خصوصی استان با سایر استان‌ها و فعالان اقتصادی، آشنایی با روندها و فناوری‌های روز دنیا، بازاریابی و غیره از جمله مزایای حضور در نمایشگاه است.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها