به گزارش ماناماین به نقل از آمار منتشر شده از چیلان، تولید ورق سرد کشور در ۴ ماهه نخست امسال به دلیل کاهش تولید فولاد مبارکه با افت یک درصدی همراه بوده است. از طرفی واردات ورق سرد رشد ۲۲۵ درصدی به ثبت رسانده است. این امر ناشی از آگاهی تجار و مصرفکنندگان نسبت به کاهش احتمالی تولید ورق سرد در پی تعمیرات اساسی خط نورد سرد فولاد مبارکه در ماههای آتی است. در مورد ورقهای پوششدار نیز علی رغم مازاد عرضه در ورق های گالوانیزه، افزایش تولید به ثبت رسیده حال آنکه صادرات آن با افت روبرو بوده است!
تولید بیلت و بلوم نیز در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۴.۳ درصد افزایش داشته که ناشی از بهرهبرداری از ظرفیتهای جدید در تولید شمش فولادی کشور بوده است. شرکتهایی مانند فولاد روهینا جنوب، فولاد زرند ایرانیان و البرز ناب آرش در چهارماهه ۱۴۰۱ در مرحله Learning Curve بودهاند و تولید آنها در چهارماهه ۱۴۰۲ افزایش قابل توجهی داشته است.
در سالهای گذشته با توجه به کمبود آهن اسفنجی در داخل کشور، صادرات انجام نمیشد. اما در سال ۱۴۰۲ در همین چهار ماهه ابتدایی سال حدود ۵۸۰ هزار تن صادرات آهن اسفنجی داشتیم که عمدتاً برای تامین ارز طرح های در حال احداث تولیدکنندگان این محصول بوده است. حال سوال این است آیا نباید منبع تامین ارزی دیگری برای این امر در نظر گرفته میشد؟
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402