ورود به عرصه جهانی با لیتیوم

لیتیوم

به گزارش ماناماین، هفته گذشته بود که خبر پیدایش دو معدن لیتیوم در استان همدان را دادیم، مدیر کل امور اکتشافات وزارت صمت تائیدیه وجود لیتیوم در این منطقه را داد و گفت گواهی کشف صادر شده است و در حال گرفتن پروانه بهره برداری هستند.

طبق نظر مسئولان مساحل این دو معدن 5 الی 6 کیلومتر مربع است و میزان ذخیره قطعی محدوده 8 میلیون و 500 هزار تن کانسنگ لیتیوم بیان شده . میزان ذخیره احتمالی حدود 20 میلیون تن است.

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان در این باره با تأکید بر اینکه عناصر استراتژیک در صنایع های تک و برتر کاربرد دارند اظهار کرد: فلزات استراتژیک همچون لیتیوم در حوزه هوافضا، صنایع الکترونیکی دقیق مثل ساخت تراشه ها، قطعات محاسباتی ابرکامپیوترها و صنایع با دمای بالا بسیار کاربردی هستند.

حسن محسنی با اشاره به تحریم ها گفت: اکتشاف لیتیوم بسیار با ارزش است چرا که در خیلی از موارد باعث بی‌نیازی کشور از واردات می‌گردد.

محمد معانی جو استاد تمام زمین شناسی اقتصادی گفت: فلز لیتیومی که در دشت قهاوند اکتشاف شده ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد و گام بعدی سرمایه گذاری و شروع استخراج و فرآوری است.

محمد معانی جو گفت: باید هزاران میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری شود و از کشور های پیشتاز صنعت لیتیوم مشاوره گرفته شود.

استادتمام زمین شناسی اقتصادی دانشگاه بوعلی خاطرنشان کرد: سود اصلی فروش لیتیوم فرآوری شده است و عیار آن در هر تن ۸۵ گرم است به نحوی که هر تن ماده معدنی ۸۵ گرم لیتیوم خالص دارد و قسمت عمده باطله محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه استخراج و فرآوری این فلز استراتژیک؛ اشتغال زایی و ارزآوری به همراه دارد گفت: کشف این فلز افزون بر رونق اقتصادی داخلی، ارتباط با اقتصاد جهانی را نیز در پی دارد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها