واحدهای سیمانی با قطعی برق ۵۰ درصدی با مشکل مواجه می‌شوند

معدن۲۴:با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان و قطعی‌های برق، قطعا واحدهای سیمانی جزو اولین واحدهایی خواهند بود که با قطعی برق و کاهش مصرف روبرو خواهند بود؛ در این رابطه دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ضمن اعلام اینکه صحبت‌ از اختصاص ۵۰ درصد دیماند مصرفی سال گذشته برای تابستان امسال است، تاکید کرد که با تخصیص این درصد، در تولید با مشکل مواجه خواهیم شد.

معدن۲۴:با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان و قطعی‌های برق، قطعا واحدهای سیمانی جزو اولین واحدهایی خواهند بود که با قطعی برق و کاهش مصرف روبرو خواهند بود؛ در این رابطه دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ضمن اعلام اینکه صحبت‌ از اختصاص ۵۰ درصد دیماند مصرفی سال گذشته برای تابستان امسال است، تاکید کرد که با تخصیص این درصد، در تولید با مشکل مواجه خواهیم شد.

عبدالرضا شیخان در این رابطه با بیان اینکه برق مصرفی کارخانه‌های سیمان توسط شرکت‌های برق منطقه اعلام شده است، اظهار کرد: امسال نیز همچون سال گذشته محدودیت‌های مصرف برق اجرا خواهد شد. بر اساس آنچه که به ما اعلام شده، محدودیت‌ها به این صورت خواهد بود که حدودا ۵۰ درصد برق مصرفی سیمان اختصاص خواهد یافت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: به هر میزان مگاوات برقی که سال گذشته کارخانه‌های سیمان مصرف برق داشته‌اند، امسال ۵۰ درصد آن تعلق خواهد گرفت. این موضوع سبب خواهد شد که کارخانه‌های سیمان نتوانند تولید خود را ادامه دهند و تولید کلینکر آن‌ها که برای فعالیت کوره نیاز به برق است، متوقف خواهد شد. چنانچه برق مورد نیاز برای تولید کلینکر  تامین نشود، قطعا تولید متوقف خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: با خواب تولید، کاهش تولید در کشور جدی خواهد شد که این موضوع بزرگترین علت افزایش قیمت‌ در بازار آزاد خواهد بود. ما به‌عنوان تولیدکننده از طریق بورس کالا سیمان خود را عرضه می‌کنیم و تاثیری برای ما نخواهد داشت و درآمد مازادی برای ما ایجاد نخواهد کرد اما سبب التهابات در بازار آزاد می‌شود.

۳۰ درصد کاهش مصرف برق قابل تحمل است اما بیشتر خیر…

شیخان تاکید کرد: پیشنهاد ما این بود که شرکت‌های برق هر منطقه با کارخانه‌های زیر پوشش خود، توافق کنند و با هماهنگی کارخانه‌ها، زمان تعمیرات خود را تنظیم کنند تا همه کارخانه‌ها بتوانند از میزان برق آن منطقه استفاده کنند و تولید مختل نشود. در اینصورت شاید بتوانیم کمترین آسیب را متحمل شویم اما در غیراینصورت دچار مشکل خواهیم شد. همچنین پیشنهاد کرده‌ایم که ۷۰ درصد دیماند خریداری شده در سال گذشته تخصیص داده شود. برای سیمانی‌ها ۳۰ درصد کاهش برق برای کمک‌رسانی به شبکه برق مناطق شهری، قابل مدیریت خواهد بود اما ۵۰ درصد غیرقابل تحمل خواهد بود.

این فعال صنعت سیمان گفت: هنوز خاموشی‌ها و کاهش مصرف برای صنایع سیمانی‌ آغاز نشده، اما اعلام شده بود از ۱۵ خرداد ماه، محدودیت‌ها آغاز شود اما امروز کاهش مصرف و خاموشی نداشتیم.

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تاکید کرد: ما اصطلاحی به‌نام دیماند مصرفی نداریم اما مقرر شده است امسال، ۵۰ درصد برق مصرفی سال گذشته، برق دریافتی کارخانه‌های سیمان از شبکه برق باشد. اما باید بدانیم با توجه به اینکه سال گذشته هم قطعی برق در تابستان و هم قطعی گاز در زمستان داشتیم و تولید با افت قابل توجهی مواجه شد، این ۵۰ درصد برق مصرفی، پاسخگوی صنعت سیمان نخواهد بود و قطعا کارخانه‌های سیمان با این میزان نمی‌توانند ادامه دهند.

لازم به یادآوری است که نیمه تیرماه سال گذشته، بر اساس مصوبه ستاد فرماندهی راهبری اوج‌بار کشور، تامین برق واحدهای سیمان و فولاد کشور با محدودیت همراه شد. همچنین شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران نیز خواستار توقف فرآیند اصلی شرکت‌های فولادی شد و اعلام کرد که حداکثر برق دریافتی شرکت‌های فولادی از شبکه برق باید به میزان ۱۰ درصد دیماند مصرفی آن‌ها باشد؛ پس از آن در پی بروز مشکل در روند فعالیت تولیدی صنایع مذکور (سیمان و فولاد) و درخواست تجدید نظر بر فعالیت‌ها توسط فعالان این حوزه، هیات دولت تصمیم گرفت تا صنایع سنگین همچون فولاد و سیمان از شب تا صبح به فعالیت بپردازند.

 

انتهای پیام//

 

منبع: معدن بیدار ۲۴ (madanbidar.ir)

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها