شایعه خروج سیمان از بورس کالا

پیشنهاد وزارت صمت به دولت، عدم عرضه سیمان در بورس کالا به مدت محدود بوده و نه خروج سیمان از بورس کالا.

پیشنهاد وزارت صمت به دولت، عدم عرضه سیمان در بورس کالا به مدت محدود بوده و نه خروج سیمان از بورس کالا.

به گزارش روز دوشنبه سایت خبری تحلیلی معدن ۲۴، بررسی‌ها حاکی است بر مبنای جلسات آخر هفته در وزارت صمت و صورتجلسه مربوطه، تولید سیمان کشور به‌دلیل محدودیت برق به میزان زیادی کاهش داشته و در تناسب با تقاضا نیست.

برپایه این گزارش، بورس کالا تا زمان فراهم شدن شرط عرضه کافی از سوی تولیدکنندگان سیمان متناسب با تقاضا، اجازه عرضه در بورس را نمی‌دهد.

همچنین محدودیت‌های برق تا شهریور ادامه‌دار خواهد بود و تولید سیمانی‌ها تا آن زمان به حالت عادی برنمی‌گردد.

بر این اساس، پیشنهادات وزارت صمت به دولت، عدم عرضه سیمان در بورس کالا به مدت محدود بوده و نه خروج سیمان از بورس کالا.

بدیهی است در صورت تامین برق مورد نیاز سیمانی‌ها، موضوع عدم عرضه در بورس کالا منتفی خواهد شد و عرضه طبق روال گذشته می‌تواند تداوم یابد.

خروج سیمان از بورس کالا به معنی ورود مجدد دولت به حوزه قیمت گذاری این کامودیتی بوده و در شرایط ناپایدار کنونی، باعث انتقال بخشی از سود تولیدکننده به واسطه ها و غیرواقعی شدن قیمت‌ها خواهد شد که مخالف منافع حوزه تولیدکننده و مصرف کننده بوده‌ و‌ توصیه‌ نمی‌شود.

به گزارش معدن۲۴، در ماه‌های گذشته شاهد عرضه محصولات دو بیلدینگ سیمانی در بورس کالا بودیم. به اعتقاد کارشناسان، با این اتفاق، رقابتی شدن قیمت‌ سیمان در برخی مناطق را شاهد بودیم، هرچند قیمت واقعی سیمان این نیست و باید به سمتی برویم که کشف قیمت واقعی، منجر به کاهش دلال‌بازی در این صنعت شود.

با توجه به تولید ۵۵.۴ میلیون تنی سیمان در سال ۹۷، ۶۰.۴ میلیون تنی در سال ۹۸ و ۶۸.۳ میلیون تنی در سال گذشته، شاهد رشد همه ساله تولید در این صنعت هستیم. پارسال ۶۳.۷ میلیون تن از سیمان تولیدی در داخل کشور به فروش رفت و بقیه ۴.۶ میلیون تن دیگر صادر شد.

پایان خبر/

 

انتهای پیام//

 

منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها