کارنامه رییس سازمان بورس موفق بود؟/ بلایی که نوسان گیرها سر شرکت ها می آورند

بازار سرمایه چالش‌های متعددی دارد ساختارهای بین سازمانی و تصمیمات نهادها، وزارتخانه ها از قبیل وزارت صنایع، اقتصاد، نفت، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت ارتباطات و همچنین مسائل مربوط به سیاست های خارجی و بانک مرکزی روی بازار سرمایه تاثیر می گذارند.

بازار سرمایه چالش‌های متعددی دارد ساختارهای بین سازمانی و تصمیمات نهادها، وزارتخانه ها از قبیل وزارت صنایع، اقتصاد، نفت، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت ارتباطات و همچنین مسائل مربوط به سیاست های خارجی و بانک مرکزی روی بازار سرمایه تاثیر می گذارند.

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عملکرد رییس سازمان بورس گفت: زمانی که آقای دهقان دهنوی رییس سازمان بورس شدند بازار سرمایه در شرایط پر ریسک، نامناسبی و پر تلاطمی وجود داشت ایشان به ثبات بازار کمک شایانی کردند و منش مدیریتی ایشان به این صورت است که اهل تعامل با تمامی طرف‌ها و تغییرات در تصمیمات بر اساس نظر بازار است تمام این موارد کمک کرد با همفکری و مشورت شرایط متعادل تر شود ایشان بخش هایی را در بازار پیش بردند که در مدیریت قبلی انجام نشده بود در روند گسترش و صدور مجوزها گام های بسیار خوبی برداشتند در زمینه رفع مشکلاتی که در شبکه کارگزاری ها وجود داشت بعد از ۱۵ سال صدور مجوز تاسیس کارگزاری توسط ایشان انجام شد به هر حال تا به اینجا کارنامه موفقی که باعث توسعه و آرامش بازار سرمایه شده است، داشته اند.
وی در ادامه بیان کرد: بازار سرمایه چالش‌های متعددی دارد ساختارهای بین سازمانی و تصمیمات نهادها، وزارتخانه ها از قبیل وزارت صنایع، اقتصاد، نفت، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت ارتباطات و همچنین مسائل مربوط به سیاست های خارجی و بانک مرکزی روی بازار سرمایه تاثیر می گذارند. مهمترین چالش در حال حاضر این است که جایگاه بازار باید به قدری ارتقا پیدا کند که رئیس سازمان بتواند در هیئت دولت زمانی که تصمیمات اقتصادی گرفته می شود حضور داشته باشد تا بتواند دستگاه‌ها را در جهت تصمیمات نسبت به بازار سرمایه تحت تاثیر قرار دهد تا همه دستگاهها حساسیت بازار سرمایه را در تصمیمات خود لحاظ کنند.
این کارشناس بازار سرمایه نوسان گیری در بازار سرمایه ایران را اینگونه ارزیابی کرد: نوسان گیری فعالیتی است که باید در همه بورس ها وجود داشته باشد و نوسان گیر ها نقش مهمی در نقد شوندگی و روان کردن معاملات و نزدیک کردن قیمت خرید و فروش به هم دارند و آنها هم مثل دیگر بازیگران بازار سرمایه جایگاه خود را دارند و فعالیت آنها در چارچوب تعاریف خودشان قابل بررسی است.
روش مخرب دولت پیشین
دارابی در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت گذاری دستوری در صنایع در دولت رییسی ادامه پیدا خواهد کرد گفت: قیمت گذاری دستوری یک تفکر چپ و تمرکز گرایی است که در دولت های اصلاح طلب به خصوص دولت پیشین به چشم می خورد هر چند حساسیت های بسیاری به لحاظ اجرایی وجود دارد امیدوار هستیم که این روش مخرب در دولت آقای رئیسی ادامه پیدا نکند.
این کارشناس سرمایه در رابطه با دامنه نوسان گفت: اول باید تکلیف حجم مبنا مشخص شود دو محدودیت در بازار وجود دارد یک حجم مبنا و دو دامنه نوسان که حجم مبنا از تاثیرات مخرب تری نسبت به دامنه نوسان دارد و در هر تصمیمی که در رابطه با روند معاملات در بازار سرمایه گرفته می شود باید حجم مبنا در نظر گرفته شود.

 

انتهای پیام//

 

منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها