در این نشست که داریوش اسماعیلی معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و امیری مدیر کل حوزه صنایع وزارت صمت با سید احمد رضوی نیک و سید محمد علی ابویی رییس و نایب رییس هیات مدیره انجمن نورد کاران فولادی ایران و همچنین احمد خوروش و مصطفی عبدالهی از اعضای هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران و تنی چند از اعضای انجمن حضور داشتند . مواردی در خصوص تعیین قیمت پایه عرضه در بورس کالا وفق شیوه نامه و بر اساس 80 درصد قیمت های سی آی اس یا لحاظ 11 درصد مابه التفاوت بین قیمت شمش با میلگرد مطرح شد که مورد قبول واقع شد.
از سویی عرضه مازاد میلگرد در بازار آزاد با امکان ارائه و ثبت فاکتوردر سامانه تجارت الکترونیک از سوی انجمن نورد کاران مطرح شد که در همین خصوص نیز مذاکرات زیادی صورت گرفت ؛ وزارت صمت همچنان اصرار به عرضه کلیه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا به جهت رانت زدایی را دارد اما نورد کاران معتقدند میزان تولید میلگرد به جهت ظرفیت بالا در پایین دستی و با توجه به تامین شمش در شیوه نامه بیش از میزان تقاضای بازار داخل بوده و فروش تمامی محصول در بورس کالا امکان پذیر نیست و سرمایه در گردش واحد های نورد یکوچک امکان انتظار سه هفته ای برای فروش محصولات را به آنها نمیدهد ، لذا نورد کاران پیشنهاد کردند با درصدی کاهش نسبت به قیمت های بورس کالا امکان عرضه و فروش محصولات خود را در خارج از بورس با ثبت فاکتور های فروش در سامانه توسعه تجارت برای رصد و شفافیت معاملات داشته باشند که این موضوع نیز در جلسه مطرح شد.
همچنین واحد های نوردی مکلف شدند 93 درصد شمشی که از بورس کالا خریداری می کنند را به همان شیوه ای که خرید کرده اند در بورس به فروش برسانند. در همین راستا معاونت معدنی پیشنهاد دادند واحد های نوردی نیز همانند واحد های ذوبی به صورت نقد یا سلف محصولات خود را در عرضه بعدی به همان شیوه به فروش برسانند که این موضوع نیز از سوی واحد های نوردی مورد مخالفت قرار گرفت چرا که میزان تولید میلگرد بیشتر از نیاز داخل بوده و امکان سلف فروشی ندارند .
در این جلسه همچنین در خصوص میزان صادرات واحد های نوردی با توجه به تاکید شیوه نامه به سوق دادن 20 درصد صادرات شمش به سمت محصول نهایی پیشنهاد شد تا 30 الی 40 درصد محصولات مقاطع طویل فولادی بدون نیاز به عرضه در بورس کالا صادر شوند .که این موضوع نیز در جلسه مطرح شده و قرار شد در جلسات آتی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
همچنین مقرر شد تا شرکت ها و واحد های نوردی کوچک در قالب تعاونی نورد کاران با تایید انجمن نورد کاران فولای ایران بتوانند از بورس کالا خریداری کرده و محصولشان را بفروشند و همچنین پیشنهاد شد که واحد های تولیدی کوچک که صادراتی نیز نیستند در صورت نداشتن پروانه تولید صرفا با داشتن پروانه صنفی و با تایید انجمن نورد کاران فولادی نیز بتوانند برای خرید و فروش در بورس کالا در سامانه بهین یاب ثبت نام انجام دهند و بدین ترتیب موظند تا کلیه خرید و فروشها را از طریق بورس کالا انجام دهند.
مورد بعدی که در این جلسه مطرح شد تشکیل بورس تخصصی و خصوصی با مشرکت تمامی فعالان زنجیره فولاد و مصرف کنندگان محصولات نهایی به جهت رقابت سالم و پایین آمدن قیمت محصولات فولادی مطرح شد .
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402