معدن۲۴: مجمع عمومی شرکت تجلی چند روز پیش برگزار شد. در این مجمع، ۹۱ درصد از سهامداران این شرکت حضور یافتند و از گزارش یک ساله شرکت تجلی آگاه شدند. این افراد همچنین در رایگیری سالانه شرکت تجلی شرکت کردند و درباره مسائل مختلفی، اظهار نظر کردند.
معدن ۲۴ هم به همین دلیل به این مجمع رفت و با مرتضی علیاکبری، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره این شرکت، درباره چالشهای معدنداری و فولادکاری همزمان، دلایل افت اخیر سهام فولادیها و پروژههای خود صحبت کرد.
تجلی فعال در فولاد و معدن؛ همزمان
از آن جایی که شرکت تجلی یکی از معدود شرکتهایی است که همزمان معدنداری و فولادکاری میکند او در ابتدا به همین امر اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم از دید بازار سرمایه به این موضوع نگاه کنیم، بازار سرمایه باید در این صنعت تحمل و حوصله زیادی داشته باشد. زمان بهرهبرداری از پروژهها در این صنعت بیش از سه سال است.
او ادامه داد: همچنین فراز و نشیب قیمتهای جهانی در این امر بسیار تاثیرگذار است. این تاثیر دو جانبه است یعنی هم بر خود صنعت تاثیرگذار است و هم ابعادی دارد که میتواند بر بازار سرمایه به طور مستقیم اثر بگذارد. بنابراین اگر در این فراز و نشیبها کسی سهامدار این صنایع باشد و بتواند آنها را حفظ کند، در بازه زمانی پنج ساله قطعا به سود مناسبی میرسد.
مدیرعامل شرکت تجلی همچنین گریزی به بازار سرمایه و وضعیت صنایع فولادی در این چند هفته اخیر زد. بورس دو هفته پیش، تنها سه روز کاری داشت اما با افت ۱٫۴ درصدی شاخص کل در سطح یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحدی قرار گرفت.
بازار سرمایه به دلایل خارجی نوسان دارد؟
جنگ میان روسیه و اوکراین باعث شد که گروه فولاد و معدن، نوسانات زیادی تجربه کنند و در این میان، گروه فولادی هم بیش از همه آسیب دیدند زیرا همزمان با افت گروه فولادی و معدنی، صنایع غذایی رشد کردند و عده زیادی از سرمایهگذاران ترجیح دادند در گروه صنایع غذایی سرمایهگذاری کنند. اما آیا وضعیت صنایع فولادی و معدنی تنها به دلیل اتفاقات بینالمللی است؟
مرتضی علیاکبری، پاسخ میدهد: اصولا صنایع معدنی هر چند سال یک بار صعودی میشوند و پس از آن رو به نزول میآورند. از دید افرادی که بیش از ۲۰ سال در این صنعت هستند و همه این افت و خیزها را دیدهاند، این مسائل طبیعی است اما با توجه به جنگ میان روسیه و اوکراین، وضعیت بازار در سطح جهانی هم بهم ریخته است. نزول شرکت هم به همین دلیل از منظر ما غیرعادی نیست و کاملا طبیعی به نظر میرسد. صنایع هم مجددا صعودی میشود و نباید انتظار کوتاه مدت از این بازار داشت.
کدام پروژهها اهمیت ویژه دارند؟
شرکت پروژه تجلی دوم آذر ماه سال گذشته وارد بازار شد. این شرکت مالکیت پروژههای معدنی و فولادی متعددی را در اختیار دارد. علیاکبری درباره مهمترین پروژه این شرکت بیان میکند: پروژههای ما همگی مهم و حائز اهمیت هستند. از این نظر که سهم قابل توجهی در صنعت کشور دارند. در حال حاضر وجوه زیادی در سرمد ابرکوه سرمایهگذاری کردهایم. پروژههایی مانند جانجا که سهم ما پنج درصد است و پروژههایی مانند فولادسازی و نورد هم وجود دارند که هر کدام سهم قابل توجهی در سبد ما خواهند داشت.
او با تاکید بر اهمیت معدنداری یادآوری کرد: ما قصد داریم پروژههای معدنی هم انجام دهیم و وزن معدنی خود را افزایش دهیم. قصد داریم بیشتر در معادن نادر خاکی کار کنیم و تاکنون هم موفق بودیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ هم این سهم را افزایش دهیم.
مهمترین پروژههای این شرکت میتوان به پروژه شرکت آهن و فولاد ایساتیس توس، گندلهسازی شرکت صبا امیدغرب خاورمیانه، آهن اسفنجی شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه، شرکت صنایع فولاد کردستان، تهیه و تولید موادمعدنی شرق فولادخراسان
اشاره کرد.
تجلی در راه افغانستان
علیاکبری در آخر به اهمیت معدنکاری برونمرزی اشاره میکند و خبر میدهد: افغانستان مزایدهای برای یکی از معادن کشور خود عمومی کرده بود که شرکت تجلی از طریق توسعه معادن و فلزات در آن شرکت کرد و اگر در آن برنده شویم، در معادن سنگآهن افغانستان، مشارکت خواهیم کرد.
انتهای پیام//
منبع: معدن بیدار ۲۴ (madanbidar.ir)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402