به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن 24، نوسانات حاکم بر بورس تهران در حالی با افت و خیزهای متعدد شاخص کل در هفته گذشته همراه شد که در نهایت نماگر اصلی بازار به افت 2.1 درصدی تن داد. در چنین شرایطی اکثر صنایع فعال در بازار سهام با افت درجه روبرو شدند که در این میان دو لیدر اصلی بازار نیز با این امر مستثنی نبودند.به طوریکه شاخص گروه معدنی با افت یک درصدی و شاخص گروه فلزی با نزول 2.2 درصدی به کار خود پایان دادند.
بررسی وضعیت این روزهای بورس تهران نشان از ضعف نقدینگی دارد. به طوریکه به نظر می رسد بزرگ ترین مشکل بازار سهام همچنان کمبود نقدینگی و عدم تزریق پول توسط فعالان بازار است. البته به نظر می رسد بزرگترین دلیل در بی اعتمادی به بازار و عدم بازگشت نقدینگی به این بازار، ابهام در برنامه های سیاست گذاران بازار سرمایه و عدم اعتماد به آینده سیاسی کشور است که با مسائل اقتصادی گره خورده است. در این میان سهامداران خرد نیز در خروج از بازار ، تسریع بخشیده و بخش قابل توجهی از نقدینگی خود را خارج کردند. به طوریکه طی هفته گذشته بیش از 279 میلیارد تومان نقدینگی از سبد سهامداران حقیقی گروه فلزات اساسی خارج و به پرتفوی سهامداران عمده منتقل شد. در همین راستا شاخص گروه فلزات اساسی نیز کاهش 2.2 درصدی را تجربه کرد. بررسی ها نشان می دهد که درگروه فلزات اساسی اکثر نمادهای معامله شده با افت قیمت همراه شدند.. در این میان دو لیدر گروه یعنی فولاد مبارکه و ملی مس ایران هر کدام نوسان منفی در محدوده 2 تا 3 درصد را تجربه کردند. این دو نماد در مجموع معاملاتی در حدود 500 میلیارد تومان را در هفته گذشته ثبت کردند. فولاد کاوه جنوب کیش نیز با افت قیمت 7.4 درصدی، بیشترین ریزش قیمتی را در این گروه به خود اختصاص داد. در مقابل هر سهم توسعه معادن وصنایع معدنی خاورمیانه با 0.1 درصد کاهش قیمت روبرو شد.
در میان نمادهای معدنی نیز در هر چند شاخص گروه با کاهش روبرو شد، اما افت این نماگر به مراتب کمتر از ریزش شاخص کل بود. به طوریکه شاخص گروه معدنی کاهش 1 درصدی را در هفته منتهی به 22 دی ماه ثبت کرد. در همین راستا کاهش قیمت نمادهای گروه نیز با میزان کمتری دنبال شد. به طوریکه گل گهر و چادرملو هر کدام افت قیمتی کمتر از یک درصد را تجربه کردند. در این میان هر سهم «کچاد» با 0.6 درصد کاهش قیمت و هر سهم «کگل» نیز با 0.4 درصد افت نرخ روبرو شد. در سمت مقابل معادن بافق با ثبت 7.7 درصد ریزش قیمتی، بیشترین کاهش نرخ را در گروه به خود اختصاص داد. این در حالی است که فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان تنها نماد مثبت این صنعت شناخته شد. بر این اساس هر سهم «اپال» توانست 0.7 درصد رشد قیمت را در کارنامه خود ثبت کند. بیشترین معاملات نیز در این هفته به نماد باما تعلق گرفت؛ «کاما» توانست خرید و فروش 68 میلیارد تومانی را در هفته گذشته به نام خود ثبت کند.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402