به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن 24، چهارمین هفته آبان ماه، هفته خوبی برای سهامداران نبود و بیشتر سهامداران با کاهش قیمت سهام در پرتفوی خود روبرو شدند. به طوریکه به دنبال کاهش 3.1 درصدی شاخص کل بورس تهران، بیشتر صنایع با افت نماگر و کاهش قیمت مواجه شدند که در این میان افت قیمت لیدرهای بازار محسوس تر بود. به این ترتیب هر چند افت 3.4 درصدی شاخص فلزات اساسی و کاهش 2.7 درصدی شاخص گروه معدنی در هفته گذشته رخ داد، اما لیدرهای گروه و شرکت های بزرگ در این دو صنعت ، افت قیمت به مراتب سنگین تری را تجربه کردند. به طوریکه فولاد مبارکه با کاهش قیمت در حدود 7 درصدی هر سهم مواجه شد. ملی مس ایران نیز 4.4 درصد افت قیمت را تجربه کرد. در میان نمادهای معدنی نیز چادرملو با 5 درصد نوسان منفی روبرو شد.
بررسی معاملات هفته گذشته بورس تهران نشان از آن دارد که همگام با کاهش خوش بینیها نسبت به سیاستهای اقتصادی دولت در زمینه آزادسازی قیمت کالاها و به ویژه آزادسازی قیمت خودرو و از سوی دیگر حذف ارز 4200 تومانی و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز، عقب نشینی قیمت ها در بازار سهام رخ داد. به نظر می رسد شرایط نوسانی مزبور و کاهش قیمت ها تا زمان شفاف شدن مولفه های کلان سیاسی و اقتصادی همچنان ادامه داشته باشد. این امر نشان از عدم بازگشت بازار سهام به روند متعادل و مثبت در کوتاه مدت دارد.
نگاهی دقیق تر به معاملات
جزئیات معاملات در هفته منتهی به 26 آبان ماه نشان از آن دارد که شاخص گروه فلزات اساسی نوسان منفی 3.4 درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. در این میان بیشتر نمادهای معامله شده با افت قیمتی بیشتر از میزان کاهش شاخص گروه به کار خود پایان دادند. به طوریکه فولاد مبارکه با 6.8 درصد کاهش قیمت مواجه شد. هر سهم «فملی» نیز افت قیمت 4.4 درصدی را تجربه کرد. کالسیمین نیز از دیگر نمادهایی بود که با ثبت نوسان منفی 6.7 درصدی در فهرست ضعیف ترین نمادهای هفته جای گرفت. در این گروه متاسفانه هیچ نمادی با عملکرد مثبت قیمتی هفته گذشته را سپری نکرد و تمامی نمادها، هر چند اندک، بازهم کاهش قیمت یافتند. در این میان میدکو با 0.2 درصد و فولاد خوزستان با 0.7 درصد کاهش نرخ در فهرست برترین ها قرار گرفتند. در این میان آمارها حکایت از آن دارد که سود خالص شرکت فولاد خوزستان در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ با رشد ۸۵ درصدی به ۶۷۲۰ میلیارد تومان رسیده است.
در میان نمادهای معدنی نیز در حالی شاخص گروه با ثبت افت 2.7 درصدی، نوسان به مراتب کمتری را در مقایسه با شاخص کل بورس تجربه کرد ، اما در این گروه نیز لیدرها بیشتر نوسان داشتند. به طوریکه هر سهم چادرملو با کاهش 5 درصدی قیمت مواجه شد. توسعه معادن و فلزات و توسعه معادن روی ایران نیز هر کدام به ترتیب افت قیمت 4.7 درصدی و 4.6 درصدی را تجربه کردند. در این میان باما نیز با افت قیمت 6.8 درصدی هر سهم، بیشترین زیان هفتگی را در مقایسه با دیگر نمادهای همگروه به سهامداران اعطا کرد. این در حالی است که معادن بافق با رشد قیمت 4.5 درصدی همراه شد. فرآوری معدنی اپال کانی پارس نیز دیگر نماد مثبت گروه بود که افزایش قیمت کمتر از یک درصد را تجربه کرد.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402