به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن 24، بورس تهران در حالی آبان ماه را با نوسانات زیادی پشت سرگذاشت که سرانجام با کاهش 3.4 درصدی شاخص کل به کار خود پایان داد. در این شرایط دو گروه بزرگ و فعال بازار سهام یعنی فلزی و معدنی ها، عملکردی مطلوب تر از نماگر اصلی بازار داشتند. به طوریکه حتی در این میان شاخص گروه معدنی موفق به ثبت رشد در کارنامه آبان ماه خود شد و توانست 0.8 درصد بازدهی را به نمایش گذارد. هر چند در این میان شاخص گروه فلزات اساسی با کاهش مواجه شد، اما بازهم عملکردی بهتر از شاخص کل بورس داشت. به طوریکه عقب نشینی 1.7 درصدی را از این شاخص شاهد بودیم.
پرونده بورس تهران در دومین ماه از فصل پاییز در حالی بسته شد که نماگر اصلی بازار سهام با افت 4/ 3 درصدی، چهارمین افت ماهانه در سال 1400 را رقم زد. همانطور که عنوان شد آبان ماه برای بورس تهران پرنوسان بود و سهامداران با افتوخیز چندباره نماگرهای بورسی مواجه شدند. این امر سبب شد تا موج خروجی نقدینگی از بازار سهام شدت گیرد و بیشتر سهام معامله شده در این بازار با کاهش بازدهی همراه شوند. در همین راستا اعتراض سهامداران از تداوم روند کاهشی قیمت ها در حالی به گوش دولت و سیاست گذاران رسید که در راستای حل این مشکلات، جلسات متعددی برای حمایت از بازار سهام تشکیل شد. اما هیچکدام از آنها مفید واقع نشده و بازار به روند اصلاحی خود ادامه داد. در این میان شاخص گروه معدنی با عملکردی بهتر از دیگر صنایع به کار خود پایان داد و موفق به ثبت بازدهی 0.8 درصدی در کارنامه ماه گذشته شد. این در حالی است که شاخص گروه فلزات اساسی با کاهش 1.7 درصدی مواجه شد. روند مزبور در حالی ادامه یافت که نخستین هفته کاری آذرماه نیز با شرایط منفی در بورس تهران آغاز شد. به طوریکه شاخص گروه فلزات اساسی با کاهش 1.5 درصدی و شاخص گروه معدنی با کاهش 2 درصدی، هفته منتهی به 3 آذرماه را پشت سرگذاشتند.
نگاهی دقیقتر به عملکرد دو گروه معدنی – فلزی
بررسی جزئیات معاملات آبان ماه در گروه معدنی نشان از آن دارد که بیشترین رشد قیمتی در نماد فرآوری معدنی اپال کانی پارس رخ داده است. به طوریکه این نماد توانست بیش از 13 درصد بازدهی نصیب سهامداران کند. در میان دیگر نمادها نیز دوقلوهای سنگ آهنی، با روندی مثبت همراه شدند. به طوریکه هر سهم گل گهر حدود 9 درصد رشد قیمت و هر سهم چادرملو نیز با یک درصد افزایش قیمت روبرو شدند. توسعه معدنی و صنعتی صبانور نیز از دیگر نمادهای مثبت گروه بود که 1.6 درصد بازدهی را به نمایش گذاشت. این در حالی است که توسعه معادن روی ایران با ثبت زیان 16.8 درصدی، ضعیف ترین نماد در ماه گذشته شناخته شد.
نگاهی به عملکرد هفتگی این گروه نیز نشان از آن دارد که بیشتر نمادهای معامله شده با کاهش قیمت همراه شدند. در این میان معادنمنگنزایران یکی از معدود نمادهای مثبت بود که 5.6 درصد سود را به نمایش گذاشت. هر سهم «اپال» نیز با یک درصد سوددهی همراه شد.
در میان گروه فلزات اساسی نیز شاخص گروه نوسان منفی 1.5 درصدی در هفته گذشته و 1.7 درصدی در آبان ماه را به ثبت رساند. در این صنعت لیدر گروه یعنی فولاد مبارکه با ثبت 3.2 درصد رشد قیمت در ماه گذشته، تنها نماد مثبت شناخته شد. ملی مس ایران نیز 1.8 درصد زیان را در کارنامه ماهانه خود ثبت کرد. اما در عملکرد هفتگی وضعیت متفاوت بود؛ به طوریکه کاهش قیمت 3.5 درصدی سهام «فولاد» و رشد قیمت 0.6 درصدی سهام «فملی» را طی هفته گذشته شاهد بودیم. البته باید خاطرنشان کرد که نماد معاملاتی ملی مس ایران در پایان معاملات روز یکشنبه 30 آبان ماه جهت برگزاری مجامع عمومی فوق العاده به منظور افزایش سرمایه متوقف شد. به این ترتیب این نماد تنها یک روز معاملاتی در هفته گذشته را تجربه کرد و شاید یکی از دلایل مثبت ماندن این نماد در هفته گذشته نیز همین معاملات یک روزه آن باشد. یادآور می شود در مجمع فوق افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۲۰.۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۰.۰۰۰ میلیارد ریال (معادل ۱۰۰ درصد) از محل سود انباشته مورد تصویب سهامداران قرار گرفت.
در پایان معاملات روز یکشنبه 30 آبان ماه نماد معاملاتی شرکت ملی صنایع مس ایران(فملی) جهت برگزاری مجامع عمومی فوق العاده به منظور افزایش سرمایه ، متوقف شد. به این ترتیب این نماد تنها یک روز معاملاتی در هفته گذشته را تجربه کرد.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402