در حالی از همین ابتدای امسال محدودیتهای برق صنایع بزرگ از جمله فولادسازان در حال ابلاغ است که عدم سرمایهگذاری کافی در حوزه زیرساخت مساله ساز شده و به یکی از بزرگترین چالشهای صنایع بزرگ بالادست فولاد، آلومینیوم، مس، روی و سیمان در سه سال آینده تبدیل خواهد شد.
به گزارش سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴، ابلاغیه های وزارت نیرو در محدودیت برق صنایع بزرگ و لزوم رعایت پیک مصرفی در زمان اوج مصرف سال ۱۴۰۱ در حال ارسال به واحدهای فولادی است و قرار است مصرف برق در ماههای خرداد، تیر و شهریور به نصف کاهش یافته و در مردادماه نیز بنگاهها بطور کامل متوقف شوند.
با یک برآورد اولیه، متوسط ضریب بهره برداری از ظرفیت فولاد کشور طی چهار ماه آتی تنها ۳۸ درصد خواهد بود و نکته اینکه این محدودیتها مشابه سال قبل حتی بر واحدهای دارای نیروگاه اختصاصی از جمله شرکت ملی مس، چادرملو، گلگهر و فولاد مبارکه نیز اعمال می شود.
انتظار کمبود برق یکی از ریشه های تصمیم دولت در اعمال عوارض صادراتی بروی صنایع انرژی بر از جمله فولاد بود که عامل تقویت موجودی انبارهای کشور شده است. بر این اساس با وجود محدودیت برق بالادست، خوراک صنایع پاییندست طی سه ماه آینده قابل تامین است.
با این حال، عدم سرمایهگذاری کافی در حوزه زیرساخت مساله ساز بوده و یکی از بزرگترین چالشهای صنایع بزرگ بالادست فولاد، آلومینیوم، مس، روی و سیمان در سه سال آینده خواهد بود که حداقل تا زمان بهره برداری از ۱۲ هزار مگاوات توان نیروگاهی اختصاصی صنایع بزرگ سالیانه تشدید می شود.
پایان خبر////
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402