به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن 24، افت 6.1 درصدی شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته در حالی رقم خورد که بیشتر صنایع با افت نماگر و کاهش قیمت مواجه شدند. در این میان هر چند دو گروه فلزات اساسی و معدنی، عملکردی به مراتب بهتر از شاخص بازار سهام داشتند، اما نوسان منفی در کارنامه هفتگی آنها مشاهده شد. به طوریکه کاهش 3 درصدی شاخص فلزات اساسی و افت 4 درصدی شاخص گروه معدنی در این هفته رخ داد.
بررسی معاملات هفته گذشته بورس تهران نشان از آن دارد که نه تنها نماگر اصلی بازار با افت مواجه شده بلکه همزمان با این نزول قابلتوجه ارزش معاملات سهام نیز در سطوح پایینی قرار گرفته است. این امر که تاییدی بر تردید هر چه بیشتر بورس بازان دارد، سبب شده تا بازار سهام این روزها رونق چندانی نداشته باشد. به عبارت دقیق تر بورس تهران این روزها در شرایط مبهمی به سر می برد و بازاری کمرمق است. انتظار می رود روشنشدن ابهامات در عرصه سیاسی و اقتصادی ، به شرایط بازار سهام نیز کمک شایانی داشته باشد و بازار را مجدد به مسیر متعادل و صعودی سوق دهد. البته در این میان باید به ارزندگی قیمت سهام نیز اشاره کرد؛ در واقع در غالب سهام بزرگتر بازار جایی برای ریزش بیشتر وجود ندارد و اتفاقا به دلیل نزول اخیر قیمتها، فرصت مناسبی برای خرید نیز مشاهده می شود.
حال با چنین شرایطی جزئیات معاملات در هفته منتهی به 21 مهرماه نشان از آن دارد که شاخص گروه فلزات اساسی نوسان منفی 3درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. در این میان بیشتر نمادهای معامله شده با افت قیمتی بیشتر از میزان کاهش شاخص گروه به کار خود پایان دادند. به طوریکه فولاد مبارکه و ملی مس ایران هر کدام با حدود 6 درصد کاهش قیمت همراه شدند. هر فولاد کاوه جنوب کیش نیز بیش از 8 درصد نوسان منفی را تجربه کرد. هر سهم مس شهید باهنر و فولاد خراسان نیز به ترتیب با 5 درصد و 4 درصد کاهش قیمت مواجه شدند. در حالی هیچ نمادی در این گروه بازدهی مثبت نصیب سهامداران نکرد که کالسیمین با ثبت زیان 0.1 درصدی، کمترین افت قیمت را در میان دیگر نمادهای همگروه به خود اختصاص داد. بررسی معاملات صورت گرفته در گروه فلزات اساسی نیز نشان از آن دارد که بیشترین معاملات به نماد فولاد مبارکه تعلق داشت که 280 میلیون سهم را در این هفته معامله کرد. در مقابل بیشترین ارزش معاملات به نماد «فملی» اختصاص یافت که دادوستد 314 میلیارد تومانی را در کارنامه معاملات هفتگی خود ثبت کرد.
در میان نمادهای معدنی نیز در حالی شاخص گروه، افت 4 درصدی را در هفته گذشته تجربه کرد که در این میان بیشترین ریزش قیمتی به نماد باما تعلق گرفت که 16 درصد افت قیمت را ثبت کرد. در همین راستا «کاما» با دادوستد 130 میلیارد تومانی ، بیشترین معاملات را در میان دیگر همگروه های خود تجربه کرد.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402