زمان شروع تولید لیتیوم در ایران

لیتیوم

به گزارش ماناماین، رضا محتشمی پور در مصاحبه ای با برنامه میز اقتصاد در مورد استفاده از تمام ظرفیت بخش خصوصی در حوزه لیتیوم گفت: در بحث فرآوری لیتیوم سرمایه مهم نیست و نیاز به دانش فنی داریم.

در اکثر کشور ها وقتی ماده ای نادر کشف می‌شود دچار مشکل نبود دانش فنی می‌شوند‌، به طور مثال کشور بولیوی به تنهایی نیمی از ذخایر لیتیوم دنیا را در اختیار دارد اما تا کنون نتوانسته به فرآوری برسد و از این ظرفیت استفاده کند.

وی در مورد معدن لیتیوم همدان گفت: در شهر همدان یک معدن رسی با ذخیره کان سنگ هشت و نیم میلیون تن پیدا شده که ذخیره فلز آن 680 تن است.

وی همچنین درخصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه فرآوری گفت: مسئله سرمایه نیست، این‌ها سرمایه سنگین می برد و تا حالا کسی از ما بحث سرمایه را مطرح نکرده این‌ها بحث تامین دانش فنی است.  به هر حال دانش فنی صنعتی دراختیار کشور‌های زیادی نیست و شرکت‌های متعددی هم ندارد این‌ها شرکت‌های محدودی هستند که باید حاضر باشند همکاری کنند حالا چه به صورت مشارکت و چه به صورت فروش دانش فنی، مسئله اساساً هیچ وقت سرمایه نبود.

محتشمی پور درخصوص فاصله زمانی دستیابی به تولید لیتیوم در کشور اظهار داشت: انتظار من برای تحقق این امر در 2 تا 3 سال آینده است.

معاون معدن و فرآوری مواد وزارت صمت همچنین درباره استفاده از سرمایه گذاری با طرف‌های خارجی نیز گفت: طرف‌های خارجی به سرمایه گذاری علاقه‌مند هستند، ولی برای تامین چرخه‌های فناوری خودشان باید کنستانتره سازی انجام بدهند و کنستانتره منتقل بشود به واحد‌های فرآوری خودشان، که این طبیعتاً برای ما خیلی مطلوب نیست.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها