در شرایطی که قیمت طلا هر روز در کشور ما در بازار آزاد بیشتر میشود و یکی پس از دیگری رکوردهای قیمتی خود را جابهجا میکند، بهنظر میرسد جای بسیاری از تولیدکنندگان طلا در این شرایط خالی است و در تیرماه سال جاری و پس از 2 ماه، تنها معدن زرشوران عرضهکننده و معاملهگر بازار بود. ضمن اینکه عرضه این شرکت نیز بر اساس دلار در بازار آزاد صورت گرفت.
تصمیمات اقتصادی عجیب و ناگهانی رئیس جمهور آمریکا طی یک سال و نیم گذشته در بازارهای جهانی، بر مناسبات اقتصادی دنیا تأثیر منفی گذاشت. هر چند که این اقدامات باعث بهبود نسبی شاخصهای اقتصادی آمریکا شدهاند، اما فلزات اساسی و نیز طلا در بازارهای جهانی بهدلیل تصمیمات اقتصادی ترامپ دچار کاهش قیمت شدند و بیشترین افت نیز نصیب طلا شد. این فلز گرانبها طی 2 ماه گذشته از قیمت یک هزار و 315 دلار در هر اونس با افت حدود 95 دلاری به یک هزار و 220 دلار در هر اونس رسید. در حقیقت با حضور ترامپ بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا، قیمت طلا تحتالشعاع قرار گرفت و دائما در نوسان رفت و برگشتی در حول یک هزار و 300 دلار در هر اونس است. بهنظر میرسد که سیاستهای آمریکا ادامه داشته باشد؛ هر چند که اخیرا ترامپ اعلام کرده حاضر است سیاستهای تنبیهی خود را در قبال اروپا کنار بگذارد.
در بازار ایران شرایط همچنان بهگونه دیگری رقم میخورد و التهابات در بازار سکه و ارز به اوج چندین ساله خود رسیدهاند. در زمان تهیه این گزارش، طلای 18 عیار گرمی 320 هزار تومان و نرخ ارز بیش از 11 هزار تومان گزارش شده است. مشخص نیست که سرنوشت قیمت طلا و ارز حتی در یک ساعت آینده چه خواهد بود. در این شرایط تولیدکنندگان و عرضهکنندگان قادر به برنامهریزی، اعلام قیمت عرضه و حتی انجام معامله نیستند؛ همچنانکه از فروردین ماه تا کنون تنها در تیر ماه معدن طلای زرشوران شمش طلای خود را در بورس کالا عرضه کرد و دیگر تولیدکنندگان هنوز هیچ شمشی به بازار عرضه نکردهاند. بنابراین عدم اطمینان از وضعیت آینده و چشمانداز اقتصادی کشور مانع از انجام فعالیت اقتصادی و حتی تولیدی میشود.
نمودار 1 حاکی از آن است که در تیر ماه سال جاری تنها معدن طلای زرشوران شمش طلای خود را با عیارهای 997 و 998 در بورس کالای ایران به میزان 56 کیلوگرم عرضه کرد که در مقابل آن 98 کیلوگرم تقاضا وجود داشت، اما در نهایت 25 کیلوگرم شمش طلا مورد معامله قرار گرفت و به فروش رفت. در این میان شمش طلای 998 تنها به میزان 2 کیلوگرم عرضه شد که تقاضایی در حدود 6 کیلوگرم داشت و همه این محصول به فروش رفت. شمش طلای 997 نیز به میزان 54 کیلوگرم عرضه شد که 92 کیلوگرم تقاضا داشت و به میزان 23 کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.
انتهای پیام//
منبع: معدن ۲۴ (www.madan24.com)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402