معدن ۲۴:مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: این سازمان توسعهای نیازمند ۱۲.۵ میلیارد دلار سرمایه برای تکمیل طرحها و پروژههای خود تا افق چشمانداز ۱۴۰۴ است.
«سمیه خلوصی» امروز (سهشنبه) در نشست خبری افزود: در ۲۰ سال گذشته سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بیش از ۲۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری به منظور اجرای طرحهای توسعه ای در حوزه معدن و صنایع معدنی انجام داد.
وی بیانداشت: سال گذشته ۷۵۰ میلیون دلار از این طرح ها به بهره برداری رسید و در سال جاری نیز طرح های مختلف مس، فولاد، زیرساختی و نیروگاهی به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار به بهره برداری خواهد رسید.
خلوصی، ارزش صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی درسال۱۴۰۰ را بیش از ۱۲ میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: سال گذشته ارزش فروش محصولات این بخش بیش از ۲۶ میلیارد دلار رسید.
وی، نیاز اکثر صنایع پایین دست کشور از جمله صنعت ساختمان، خودرو و لوازم خانگی به محصولات بخش معدن و صنایع معدنی را یادآور شد و اضافهکرد: فعال شدن هر معدن می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم، تا هفت برابر به ایجاد اشتغال غیرمستقیم بیانجامد.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو تصریح کرد: امروز شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی افزون بر ۳۸ درصد ارزش شرکتهای بورسی را در اختیار دارند.
وی اظهار داشت: ایمیدرو تاکنون زمینه حضور بخش خصوصی را در طرحها و پروژهها به ارزش ۷.۲ میلیارد دلار فراهم کرده که ۲.۵ میلیون دلار آنها به بهره برداری رسیده که از آن جمله، سرب و روی مهدی آباد قابل ذکر است که امسال به بهره برداری خواهد رسید.
این مسوول ایمیدرو بیانداشت: در ۲۰ سال گذشته تولید شمش فولاد در کشور پنج برابر، مس ۲.۵ برابر و آلومینیوم ۳.۵ برابر رشد داشته است.
خلوصی همچنین با اشاره به اجرای طرح احیای معادن کوچک در سه سال گذشته، یادآور شد: در این مدت ۸۵۲ معدن کوچک احیا و فعالسازی شد و امسال نیز ۳۰ بسته سرمایهگذاری در منطقه معدنخیز کشور برای معادن تعریف شده است.
وی همچنین با اشاره به توسعه اکتشافات از سوی ایمیدرو خاطرنشانکرد: در ۱۰ سال گذشته شناسایی ذخایر معدنی در کشور بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است و برآورد میشود ارزش ظرفیت برجای معادن کشور ۱۳ میلیارد دلار افزایش یافته باشد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبری ایمیدرو همچنین از برنامه ریزی برای استفاده از فناوریهای نسل ۴ در بخش معدن و صنایع معدنی خبر داد و گفت: سند استقرار این فناوریها تا پایان تیرماه با مشارکت شرکتهای بزرگ تدوین میشود و به همین منظور برنامهای پنجساله در حال طراحی است.
انتهای پیام//
منبع: معدن بیدار ۲۴ (madanbidar.ir)
- ۹۷ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا معامله شد - 21 آبان 1402
- سنگ آهن در مرز 130 دلاری - 20 آبان 1402
- برگزاری برنامه طرح سلامت توسط شرکت آلومینای ایران - 20 آبان 1402